Ja està en marxa el CUAP Mútua de Terrassa, que atén urgències les 24 hores

L’Ajuntament invertirà més de 4 milions d’euros per millorar l’entorn de la riera
12 de enero de 2022
Obres de rehabilitació del pont del Ferrocarril que creua la riera
14 de enero de 2022

Ja està en marxa el CUAP Mútua de Terrassa, que atén urgències les 24 hores

Rubí ja compta amb un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), obert les 24 hores, els 365 dies de l’any, segons ha informat el Departament de Salut.

Es tracta d’un espai ubicat a les dependències del CAP Rubí, situat al carrer Prat de la Riba, 20, i que dona cobertura a gairebé 90.000 persones, segons Salut. El centre té una entrada independent per la part posterior de l’edifici.

Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal i ha permès atendre amb millor resolució les urgències, ja fossin covid o no covid, de baixa i mitjana complexitat, evitant desplaçaments a les urgències dels hospitals de referència dels rubinencs, ubicats a Terrassa.

El nou dispositiu compta amb sis boxs d’observació, un box d’aturades i quatre consultes, una de les quals per fer el triatge. També s’hi poden fer analítiques i radiografies les 24 hores.

Fins ara el CAP Rubí comptava amb un Punt d’Atenció Continuada (PAC) obert les nits i els caps de setmana, però l’obertura del CUAP implica que hi ha un equip específic de professionals i boxs disponibles per atendre les urgències durant les 24 hores.

L’atenció es porta a terme d’acord amb la gravetat del pacient, segons els criteris de priorització i classificació del sistema. Així doncs, les visites es realitzen en funció de la gravetat i no per ordre d’arribada. L’atenció urgent dels problemes de salut de baixa i mitjana complexitat es resolen abans als CUAP que a les urgències dels hospitals, on sempre tenen preferència els pacients amb urgències de risc vital.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES