En Comú Podem critica que el nou CUAP arrenqui sense urgències pediàtriques

Detenen un home a Rubí per robar en un banc a Sabadell
20 de enero de 2022
L’estació de Rubí d’FGC recupera un 25% dels usuaris durant el 2021
20 de enero de 2022

En Comú Podem critica que el nou CUAP arrenqui sense urgències pediàtriques

Fa uns dies, l’empresa Mútua de Terrassa va anunciar la posada en marxa del nou CUAP de Mútua de Terrassa, que ampliava les urgències de baixa i mitja complexitat les 24 hores del dia i que substitueix el Punt d’Atenció Continuada que hi havia fins ara.

En Comú Podem ha reaccionat a aquesta notícia i ha criticat com s’ha desplegat aquest nou servei. Segons ha explicat Andrés Medrano, portaveu de la formació, el fet que s’hagi eliminat l’especialitat de traumatologia i que segueixi sense haver-hi urgències pediàtriques les 24 h confereix un CUAP “clarament insuficient i decebedor”.

El regidor dels comuns ha detallat que prop del 40% de les urgències estan relacionades amb traumatologia, motiu pel qual no s’entén que ara ja no hi siguin.

A més, ha recordat que la demanda de les urgències pediàtriques de la nit és una de les reclamacions més importants de la ciutat: “És inadmissible que les famílies hagin d’anar de matinada a Terrassa si tenen una urgència pediàtrica”.

Tot i això, el CUAP sí que atendrà urgències pediàtriques i traumatològiques durant tot el dia a través dels metges de família. Per Medrano, això no és suficient, ja que considera que encara que “estan capacitats per fer la feina, són especialitats diferents”.

D’altra banda, també ha lamentat que l’espai no s’hagi ampliat i únicament s’hagi fet una redistribució per donar cabuda als nous boxs del CUAP.

Per la seva banda, el diputat del Parlament, David Cid, ha qualificat el nou centre de “fake CUAP” i ha explicat que portarà les reivindicacions de Rubí al Parlament: “El que passa a Rubí és una mostra del desmuntatge de l’atenció primària, retirant especialitats dels centres sanitaris de proximitat”.

Per acabar, el regidor dels comuns ha insistit que la posada en marxa del nou CUAP no compleix les demandes de l’entitat Rubí Sanitat i de la ciutadania en general: urgències pediàtriques 24 h, més especialistes als CAP i dotar l’atenció primària d’un 25% del pressupost de Salut.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES