Comença el desallotjament dels horts del Castell

El Rubí empata amb l’Atlètic Sant Just i haurà de guanyar al Júpiter per evitar el descens
25 de abril de 2022
cent patins
El Femení del Cent Patins s’encalla contra el Tucans i diu adéu a la lliga
25 de abril de 2022

Comença el desallotjament dels horts del Castell

Redacció

A les 10 h del matí una excavadora acompanyada per diversos cotxes de la Policia Local ha començat a treballar per desallotjar la vuitantena de barraques i horts urbans que hi ha des de fa dècades a la zona del Castell. 

El desallotjament s’havia de fer el 7 de març, però una concentració de persones usuàries ho va impedir i l’Ajuntament va ordenar la retirada de la maquinària. Posteriorment, l’administració local va demanar permís per fer servir l’ús de la força en cas necessari, un permís que va rebre fa alguns dies, just després que a la zona hi hagués un incendi sense conseqüències. 

De fet, el risc d’incendi és el motiu pel qual la justícia considera que cal desallotjar totes les barraques i els tancats de la zona. Tot i això, de la vuitantena de persones usuàries d’aquesta zona, hi ha uns quants que s’han organitzat i han recorregut a la justícia perquè són arrendataris. L’empresa propietària dels terrenys, Cerámicas Egara, està en concurs de creditors i ara mateix és administrada per una gestora, motiu pel qual és l’Ajuntament qui de forma subsidiària s’està encarregant de fer els treballs per desallotjar els terrenys. 

Un dels afectats pel desallotjament, José Multas, que té un hort, ha explicat que no acaba d’entendre la pressa que té l’Ajuntament per netejar el terreny, ja que encara hi ha un recurs judicial pendent: “No entenc quin interès té l’Ajuntament en donar-se tanta presa si hi ha un recurs judicial pendent”. La resolució judicial que autoritza a desallotjar els terrenys no té en compte la situació de les persones arrendatàries, motiu pel qual l’advocat dels afectats al·lega que hi ha hagut “indefensió” i “mala fe” per part de l’Ajuntament.

Persones malvivint, animals, horts i arbres fruiters

Abans d’iniciar el primer intent de desallotjament, l’Ajuntament va posar a disposició dels usuaris una finestreta per tal d’informar-los sobre quina era l’actuació. També va intentar contactar amb les persones que durant els darrers mesos han estat vivint en condicions molt precàries a la zona. Segons va explicar el consistori, es van detectar 7 persones que ja van ser reallotjades, però fins aquest matí encara quedaven algunes persones a les barraques. 

D’altra banda, en aquests terrenys també hi viuen animals de granja i no se sap quin serà el seu destí. Segons ha explicat José Multas, els operaris estan censant aquests animals, principalment gallines i coloms i també gats, però no els estan recollint. A més, segons ha dit aquest afectat, la Policia Local es va comprometre a respectar els camps sembrats si aquests no impedien el pas cap a altres parcel·les i els arbres fruiters, però Multas ha avisat que “van a sac” i, com a mínim, avui ja han arrencat un dels arbres que hi havia a la zona.