Els usuaris dels horts del Castell aturen el desmantellament de forma temporal

La taxa d’atur anual a la ciutat és la més baixa registrada des del 2008
4 de marzo de 2022
Prop de 200 persones criden «No a la guerra» per manifestar-se contra la invasió d’Ucraïna
7 de marzo de 2022

Els usuaris dels horts del Castell aturen el desmantellament de forma temporal

Marta Cabrera

Un grup d’usuaris dels horts del Castell han aconseguit aquest matí aturar el desmantellament que l’Ajuntament havia iniciat a la zona en compliment d’una resolució judicial. Les màquines han arribat a primera hora del matí per procedir a l’enderrocament i neteja de totes les instal·lacions que estan ubicades en dues parcel·les del Castell, ocupades amb horts, magatzems i barraques, amb el suport de la Policia Local. Però la presència d’un grup de persones que tenen allà els seus horts ha aconseguit finalment aturar el desmantellament i les màquines i els agents policials finalment han abandonat la zona. 

Posteriorment, el grup, al voltant d’una trentena de persones, s’ha traslladat davant de l’Ajuntament per reclamar una reunió amb el govern local amb la voluntat de negociar per poder quedar-se als horts: “Sabem que podem solucionar això de forma pacífica i quedar-nos amb els horts, seguir treballant les nostres terres, són molts anys allà i tenim molts sentiments. A més, ara mateix tenim les coses plantades i per recollir: faves, cebes, de tot… ara és quan comencem a recollir la collita”, ha explicat José Multa, un dels afectats. Precisament, Multa és una de les persones que tenen un contracte d’arrendament escrit i paga una quantitat anual a l’empresa propietari dels terrenys, Ceràmicas Egara, que es troba actualment en concurs de creditors i que, per tant, ha de ser liquidada. 

Ell, juntament, amb una quarantena més d’usuaris han decidit recórrer a la justícia per aturar el desnonament, però no ho han aconseguit. Segons ha explicat l’advocat del col·lectiu, la jutge reconeix els drets d’arrendament d’alguns dels usuaris, però considera que preval l’interès públic per evitar el risc d’accident, concretament per prevenir incendis, tenint en compte que hi ha gent que viu a la zona. Els usuaris, però, no ho veuen així, asseguren que el risc d’incendi és baix i que el que ha de fer l’Ajuntament és buscar una solució per la gent que viu en aquestes condicions: “Aquest és un treball que ha de fer l’Ajuntament i els polítics. La solució no pot ser pagar un mes a l’hotel i després que es busquin la vida. També volem per la gent que viu allà una solució definitiva, però el que nosaltres defensem és l’opció de quedar-nos als horts”, afirma el portaveu.

Després de la concentració davant de l’Ajuntament, el col·lectiu ha aconseguit finalment una reunió amb la regidora de Seguretat, Marta Oliva, i un equip tècnic, però el consistori continua mantenint la mateixa postura sobre la qüestió. Segons ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, la zona del Castell «és un entorn perillós perquè atempta contra la seguretat», i ha assegurat que la zona es netejarà «en un altre moment amb l’acompanyament dels cossos de seguretat».

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES