Cori Calero consciencia sobre els efectes del canvi climàtic al llibre ‘Si el cel es tornés vermell’

Veinti Xavi Muñoz
El Veinti es torna a quedar sense puntuar contra el Levante Las Planas
7 de abril de 2021
casals d'estiu localpres
Obert el termini per demanar les ajudes econòmiques pels casals d’estiu
8 de abril de 2021

Cori Calero consciencia sobre els efectes del canvi climàtic al llibre ‘Si el cel es tornés vermell’

La periodista rubinenca va presentar el seu títol a la carpa del Racó del Llibre. / L.López

Què passaria si el cel es tornés vermell? Aquesta és la premissa del nou llibre de la periodista rubinenca Cori Calero, un assaig divulgatiu per conscienciar a la ciutadania dels efectes del canvi climàtic sobre la Terra. Calero ha presentat aquest dimecres a la tarda al Racó del Llibre Si el cel es tornés vermell, un llibre per a tothom, tant si estan informats sobre el canvi climàtic com si no. “La majoria de llibres sobre el canvi climàtic són avorrits i difícils de llegir, el meu objectiu era que fos un llibre de ciència agradable”, afirma la rubinenca.

Es tracta del segon llibre de Calero, després de l’obra ‘Explora Catalunya’, text amb 24 reportatges d’indrets únics del patrimoni català. La periodista especialitzada en medi ambient és coneguda per la seva participació al programa ‘Espai Terra’ de TV3. La presentació de Si el cel es tornés vermell ha comptat amb la participació del popular meteoròleg de la televisió catalana Francesc Mauri.

Per evitar l’escalfament del planeta, l’autora recomana petites accions individuals per fer més senzilla i raonable la nostra manera de viure, prescindint de coses que generin emissions com el consum de la carn produïda a granges industrials, una gran font d’emissió. D’altra banda, Cori Calero considera que hi ha nous models arquitectònics més sostenibles que eviten el ciment, un dels grans emissors del planeta”, o construir vivendes per tal que no requereixin tant ús de calefacció o aire condicionat.

El llibre també reflexiona sobre el paper de la dona en la ciència i la discriminació que encara avui dia viuen les dones que treballen i que volen ascendir a càrrecs i liderar en aquest àmbit. A més, inclou el testimoni de la primera científica que denuncia un cas d’assetjament sexual.

La periodista rubinenca ha criticat el retard de Catalunya i Espanya en matèria de transició energètica i ha defensat accions a nivell local com el consum compartit d’energia renovable als polígons, una iniciativa que ja s’està aplicant a Rubí amb el projecte ‘Autoconsum 0/0’, on 8 empreses rubinenques auto produeixen energia solar. Calero lamenta que aquesta iniciativa del Rubí Brilla només s’hagi estès a un petit percentatge de companyies en una ciutat tan industrialitzada i espera que hi hagi més conscienciació perquè se sumin més empreses.