Dia de dol a Rubí per recordar les víctimes de l’atemptat de La Rambla

sant roc localpres
Una quinzena d’activitats reviuran la Festa Major Petita de Sant Roc
16 de agosto de 2021
gent gran
Salut autoritza les sortides curtes i els passejos per als usuaris de les residències
17 de agosto de 2021

Dia de dol a Rubí per recordar les víctimes de l’atemptat de La Rambla

ajuntament dia de dol

Rubí ha decretat un dia de dol oficial i il·luminarà la façana al vespre de color blanc. / Ajuntament

L’Ajuntament de Rubí ha decretat un dia de dol oficial amb motiu del quart aniversari dels atemptats de Barcelona, on van perdre la vida dos rubinencs i dos més van resultar ferits. El consistori oneja durant tot el dia les banderes dels edificis municipals a mig pal en record de les víctimes de la tragèdia i les seves famílies. També està previst que s’il·lumini de blanc l’edifici consistorial al vespre.

El quart aniversari dels actes terroristes del 17 d’agost, que van tenir lloc principalment a La Rambla de Barcelona, s’ha recordat amb un acte commemoratiu a la capital catalana. Al Pla de l’Os de La Rambla, a l’alçada del memorial, s’ha fet un minut de silenci, acompanyat d’una interpretació en directe d’El Cant dels Ocells. Posteriorment, s’ha fet una ofrena floral al mosaic de Joan Miró, on víctimes i famílies han estat les primeres en dipositar les flors, acompanyades per representants de la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats pel Terrorisme. Posteriorment, les institucions presents a l’acte també han fet la corresponent ofrena floral.

homenatge terrorisme (1)

A Barcelona s’ha celebrat un homenatge a les víctimes dels atemptats. / BTV

Una quinzena de morts i més d’un centenar de ferits

El 17 d’agost del 2017 una furgoneta va irrompre a La Rambla de Barcelona i va atropellar els vianants que passejaven, amb el resultat de 15 persones mortes i més d’un centenar de ferits. Entre ells, dos rubinencs, un dels quals el petit Xavi de només tres anys. Moltes de les víctimes eren turistes estrangers que estaven a Barcelona passant les seves vacances. Poques hores després, Cambrils va viure una segona acció  violenta que va causar una altra víctima mortal. L’atemptat va ser reivindicat posteriorment per l’organització terrorista Estat Islàmic.

Tres persones condemnades com a col·laboradors

L’autor de l’atemptat de La Rambla va ser mort pels Mossos d’Esquadra a Subirats dies després dels actes terroristes. El mateix va passar amb els assaltants de Cambrils. Pel que fa a la resta de la cèl·lula, la majoria van morir accidentalment en una explosió a Alcanar mentre manipulaven explosius, un fet que es creu que va precipitar els atacs de forma improvisada. Dies després dels atemptats, la policia va detenir tres persones vinculades amb el grup, a les quals la justícia ha condemnat a 53, 46 i 8 anys de presó per pertànyer a una cèl·lula terrorista.