Una quinzena d’activitats reviuran la Festa Major Petita de Sant Roc

gos passejant Rubí
La ciutadania ja pot opinar sobre el futur Pla de Benestar Animal de la ciutat a través d’un qüestionari
12 de agosto de 2021
homenatge terrorisme (1)
Dia de dol a Rubí per recordar les víctimes de l’atemptat de La Rambla
17 de agosto de 2021

Una quinzena d’activitats reviuran la Festa Major Petita de Sant Roc

El raval de foc es farà al pati del Maria Montessori. / Ajuntament-Localpres

El pati de l’escola Maria Montessori serà l’escenari de la majoria d’activitats de la Festa Major Petita de Sant Roc, que tindrà lloc entre el 3 i el 5 de setembre. Les entitats de la cultura popular i tradicional catalana de Rubí han treballat per tornar a fer aquesta festa, amb una quinzena d’activitats previstes, després que durant el 2020 es va celebrar en un format molt reduït per la pandèmia.

Les propostes de Sant Roc començaran el 3 de setembre a les 20 h davant de l’Antiga Estació, amb la plantada de la 9a Trobada de les Bèsties de Foc, coordinada per la Colla de Diables de Rubí. A partir de les 20.30 h, el pati del Montessori acollirà l’activitat ‘La retrobada després de l’estiu’, que consisteix en un berenar amb pa amb oli i sucre. A les 21 h està prevista la Trobada de les Bèsties del Foc, que a més de les tres colles locals, comptarà amb la participació de la Colla de Diables de Castellbisbal, la Colla de Diables del Clot i la Colla de Diables de les Franqueses. La jornada s’acabarà amb un concert a càrrec del grup Malparits, un tribut a Sopa de Cabra.

Els Versots són un clàssic de la Festa Major de Sant Roc. / Ajuntament-Localpres

L’endemà dissabte, està prevista d’11 h a 13 h una jornada de portes obertes al Museu Etnogràfic Vallhonrat, amb visites guiades gratuïtes a les 11 h i a les 12.15 h. Ja a la tarda, l’activitat es torna a traslladar a l’escola Montessori, on a les 19 h es farà una tabalada estàtica a càrrec dels Tronats del Tabal, Explosión Rítmica i altres bandes convidades. A les 20 h hi haurà el raval infantil i una hora més tard els Versots, tot un clàssic de Sant Roc i on les tres colles de diables locals -Diables de la Riera, Diables de Rubí i Rubeo Diablorum-, recitaran textos satírics relacionats amb l’actualitat. A les 22 h es farà un raval de Sant Roc amb les colles de diables i amb la participació de l’Associació d’Animació Les Anades d’Olla. La nit es tancarà amb un ball impulsat per l’Associació Juvenil La SoniK, a partir de les 23.30 h.

El diumenge, darrer dia de la festa, s’iniciarà amb la 4a Trobada d’Imatgeria Local i la 27a Trobada de Gegants, que reuniran al pati del Montessori la Colla de Geganters de Rubí, la Colla Gegantera del Pinar, la Colla Gegantera de l’Escola Teresa Altet, l’Associació Les Anades d’Olla, la Colla Gegantera Club Amics de Rubí, la Colla de Geganters de Sant Feliu de Llobregat i la Colla de Geganters de Sant Vicenç de Castellet. La proposta es clourà a les 12 h amb la Ballada dels Entremesos i de la Imatgeria Local.

gegants sant roc localpres
Els Gegants oferiran diverses activitats entre el 3 i el 5 de setembre. / Ajuntament-Localpres

A les 18 h està prevista una visita guiada a les Stolperteine, una activitat per la qual cal inscriure’s de forma prèvia a través del correu electrònic [email protected]. A la mateixa hora, l’Ateneu acollirà la tradicional audició de sardanes organitzada pel Foment de la Sardana i amb la participació de la Cobla Mediterrània. Posteriorment, al mateix recinte, es farà la cantada final d’havaneres, a partir de les 20.30 h, a càrrec de La Petita Havana.

sardanes
Una de les poques activitats que es van poder mantenir l’any passat va ser l’audició de sardanes. / Ajuntament-Localpres

Reserva d’entrades

Per tal de poder controlar l’aforament i les mesures sanitàries, l’Ajuntament ha previst una reserva prèvia d’entrades, que s’ha obert aquest dilluns. Es poden reservar les entrades de forma totalment gratuïta. Les activitats a les quals només es podrà accedir amb entrada són la Trobada de Bèsties de Foc i el concert; la Tarda de Nit i Foc, que inclou els Versots; el concert de La SoniK; La Trobada d’Imatgeria Local i la Ballada de Gegants; l’audició de sardanes; i les havaneres. La programació sencera de la Festa Major Petita es pot consultar a través del web de l’Ajuntament.