Salut autoritza les sortides curtes i els passejos per als usuaris de les residències

homenatge terrorisme (1)
Dia de dol a Rubí per recordar les víctimes de l’atemptat de La Rambla
17 de agosto de 2021
endesa electricitat
Inversió de 30.000 euros per millorar la xarxa elèctrica als polígons Rubí Sud i Can Jardí
17 de agosto de 2021

Salut autoritza les sortides curtes i els passejos per als usuaris de les residències

El Departament de Salut ha autoritzat les sortides curtes per a les persones que viuen a les residències. Es tracta de sortides que poden ser des d’un passeig d’unes hores fins a tres dies. Les sortides de més de tres dies ja s’estaven fent amb normalitat i es mantenen.

Les sortides curtes es podran fer sempre i quan els residents es relacionin amb una sola bombolla de convivència. En el cas de passejades o sortides d’unes hores, es recomana que siguin en espais oberts. Els familiars que vagin a recollir els residents hauran de signar una declaració responsable i donar negatiu en el test d’antígens.

Pel que fa a la resta de mesures, no han patit variacions. Les visites familiars han de donar negatiu en el test d’antígens per poder entrar a la residència i hi ha un màxim de dues persones per visita. En el cas de brot entre els residents, es manté l’aïllament de 10 dies per als casos confirmats. Els que no siguin casos confirmats i estiguin vacunats no hauran de fer quarantena, però se’ls farà una PCR.

En relació als professionals, es mantenen els cribratges periòdics ja establerts, així com les mesures d’aïllament en cas de positiu i la vacunació per a les noves incorporacions. En aquest sentit, Salut insisteix en la necessitat de vacunació de totes les persones que puguin estar en contacte amb els residents, ja siguin professionals, familiars o personal que hi estigui en contacte de forma directa o indirecta.

Les mesures s’han actualitzat després de constatar que en els darrers dies s’ha produït a Catalunya una clara tendència a la reducció de la incidència de nous casos, encara que l’afectació continua sent elevada.