Diverses iniciatives locals per ajudar els refugiats: recollida de diners i material i una borsa d’acollida

camions
La comunitat educativa demana limitar més el pas de camions pel camí d’Ullastrell
10 de marzo de 2022
Ensurt per l’atropellament d’un home i un infant a la sortida de l’escola Maristes
10 de marzo de 2022

Diverses iniciatives locals per ajudar els refugiats: recollida de diners i material i una borsa d’acollida

Redacció

Davant la situació d’èxode humà que s’està produint a Ucraïna, l’Ajuntament ha decidit reactivar la campanya Gràcies Rubí!, que va funcionar durant els primers mesos de la pandèmia per recaptar fons.

Les entitats, empreses i particulars poden participar en aquesta campanya, donant material útil o fent donacions econòmiques. Des de les diferents organitzacions que estan en contacte amb el conflicte bèl·lic es demana principalment que l’ajuda sigui econòmica. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Rubí convida a la ciutadania a sumar-se a la Campanya per donar suport a les persones víctimes del conflicte armat entre Rússia i Ucraïna que ha engegat el Fons Català de Cooperació perquè s’hi puguin fer donacions. A l’ingrés s’ha de fer constar la paraula Campanya 3699-Crisi Ucraïna-Rubí: (Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531); (Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627). L’Ajuntament ja ha fet una primera aportació de 10.000 euros i ha dit que vol incrementar la quantitat en les properes setmanes.

La recaptació es destinarà subvencionar projectes d’assistència en les rutes de fugida, cobertura de necessitats bàsiques, desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès, accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida, i seran projectes executats per entitats humanitàries i solidàries. L’Ajuntament de Rubí ja ha tramitat una primera aportació de 10.000 euros, provinent del fons d’emergència del servei de Cooperació municipal i està cercant altres fórmules per incrementar aquesta donació inicial.

Acollida de refugiats

La ciutadania també es pot inscriure a la borsa de voluntariat de Rubí si té previst col·laborar en cas d’arribada de persones refugiades a la ciutat, o per col·laborar en campanyes i accions vinculades al conflicte que estan impulsant entitats de la ciutat. Ho pot fer a través del web municipal o del correu [email protected]

Quant a altres tipus d’aportacions ciutadanes, es desaconsellen les campanyes de recollida de material per l’alt cost econòmic i ambiental i la dificultat de la gestió logística.

Però, si algú vol fer entrega de material, pot donar roba (mantes, sacs de dormir, roba d’abrigar, impermeables, paravents, roba interior tèrmica, guants, gorres…) i alguns aliments de llarga caducitat (cafè, té, cacau, llet en pols, fruits secs…). Els punts de recollida municipal estaran situats a l’edifici de l’Ajuntament, a la plaça Pere Aguilera 1, en horari de 8 a 20 h, i a l’edifici Rubí Forma, a la rambleta de Joan Miró s/n, en horari de 9 a 20.30 h.

Reunió urgent del Consell de Cooperació

Totes aquestes mesures s’han explicat en una trobada urgent que ha mantingut el Consell de Cooperació aquesta setmana. Els representants de les entitats locals han posat l’accent en fomentar la cultura de la pau especialment entre els més joves i en treballar per acompanyar a la comunitat ucraïnesa que viu a Rubí. Així, el consistori s’ha compromès a donar suport a una propera jornada de foment de la cultura de la pau i a treballar per facilitar un espai on els veïns i veïnes de Rubí d’origen ucraïnès puguin trobar-se.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES