La comunitat educativa demana limitar més el pas de camions pel camí d’Ullastrell

taula discapacitat
La Taula de la Diversitat Funcional vol tirar endavant un projecte d’habitatge compartit
9 de marzo de 2022
Diverses iniciatives locals per ajudar els refugiats: recollida de diners i material i una borsa d’acollida
10 de marzo de 2022

La comunitat educativa demana limitar més el pas de camions pel camí d’Ullastrell

Marta Cabrera

Fa anys que les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola Joan Maragall i de l’institut JV Foix es queixen per l’incessant trànsit de camions pesants que circulen pel camí d’Ullastrell. La presència de l’abocador de Can Carreras i altres activitats extractives ha fet que aquesta via suporti un gran volum de camions que, a més de ser una molèstia contínua són també un risc per la seguretat dels vianants.

L’atropellament lleu que hi va haver al gener al davant del JV Foix ha fet reactivar aquestes protestes, que també compten amb el suport de les AFA de les escoles Rivo Rubeo, Ramon Llull, Maria Montessori, Pau Casals i els instituts Duc de Montblanc i La Serreta, a més de la plataforma Rubí sense abocadors. “Ha estat el detonant que ha fet vessar la paciència de molts pares, perquè estem convençuts que he d’aturar-ho abans que passi una desgràcia més greu”, ha explicat Josep Anton Cordero, de l’AFA del JV Foix.

Per aquest motiu, les AFA demanen que es prohibeixi la circulació de camions durant una hora coincidint amb les entrades i sortides de les escoles: al matí, al migdia i a la tarda. També reclamen limitar la velocitat al camí d’Ullastrell i instal·lar càmeres als accessos per controlar la circulació dels camions. D’altra banda, també reivindiquen una millora i ampliació de les voreres i de la il·luminació en tot el carrer.

Segons ha explicat Josep Anton Cordero, en les reunions mantingudes amb l’Ajuntament dies després de l’atropellament al Foix, el consistori es va comprometre a restringir l’accés del trànsit durant mitja hora a la sortida i entrada de les escoles. Per a l’AFA, això no és suficient i, a més, no sempre es compleix: “Des de l’accident s’ha produït una baixada del ritme de camions, però en certs moments el ritme continua sent el mateix que abans”. Cordero també ha assenyalat que l’únic que volen és un “entorn segur” per als seus fills.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES