El CEF Can Mir, nou punt de distribució i recollida de clakis

videovigilancia
Junts demana que s’instal·lin càmeres de videovigilància als aparcaments de l’Escardívol i el Rubí Forma
9 de junio de 2021
jovent republicà
Arnau Bonell, escollit nou portaveu de Jovent Republicà
9 de junio de 2021

El CEF Can Mir, nou punt de distribució i recollida de clakis

Els nou punts de recepció dels clakis ajudaran a fer créixer el projecte. / Ajuntament-Localpres

El Club Escola de Futbol Can Mir s’ha afegit com a punt de recollida i distribució gratuïta de clakis, sumant-se a la tasca que realitzen les escoles i instituts de la ciutat. Els recipients es poden adquirir sense cap cost les tardes de dimarts i dijous a partir de les 16.30 h a les instal·lacions del club.

Els clakis són uns recipients que permeten recollir de forma còmoda l’oli usat a casa. Cada litre d’oli pot arribar a contaminar 10.000 litres d’aigua. Per això és important no llençar-lo a l’aigüera. Aquests bidons de petit format permeten guardar aquest residu domèstic a casa per, posteriorment, portar-lo a reciclar i que es pugui transformar en biodièsel. Actualment, la ciutat compta amb diferents punts de recollida d’oli de cuina com les deixalleries municipals, diferents dependències municipals ─Ajuntament, Biblioteca Mestre Martí Tauler, Rubí Forma, Serveis a les persones i Serveis territorials─, als locals d’entitats i associacions col·laboradors ─Associació veïnal Ca n’Oriol, Associació veïnal Portal de Ca n’Oriol, Club Escola de Futbol Can Mir i Crac!─ i a les escoles i instituts ─en el cas de l’alumnat d’aquests centres─. Un cop aportat un claki ple, se’n proporcionarà un altre de buit, per poder continuar reciclant.

Aquesta recollida es fa a través del projecte Rubiclak, una iniciativa que, d’una banda, evita la contaminació de les aigües i, de l’altra, genera llocs de treball per a persones amb diversitat intel·lectual residents a Rubí. El projecte Rubiclak el van impulsar les mares i pares de l’AMPA del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol i actualment està gestionat per l’entitat APDIR.