El consistori vol aprovar un protocol davant les violències sexuals en espais públics d’oci

albert om
Albert Om presentarà ‘El dia que vaig marxar’ al Racó del Llibre
14 de mayo de 2021
pensionistes
Moció per no prorrogar el conveni entre Mútua i el CatSalut impulsada pels pensionistes
14 de mayo de 2021

El consistori vol aprovar un protocol davant les violències sexuals en espais públics d’oci

L’administració rubinenca ha començat a treballar per elaborar un protocol davant les violències sexuals en espais públics d’oci, un document que parteix del Pla d’Igualtat de Gènere i del Protocol per a l’Abordatge de la Violència Masclista.

El nou protocol servirà per endreçar, definir i coordinar la resposta municipal davant d’una situació de violència sexual en espais públics d’oci i de festes per tal de garantir la prevenció, l’atenció i la recuperació de les dones que es trobin en situació de violència masclista o en risc de trobar-s’hi.

L’objectiu és generar espais d’oci nocturn segurs i lliures de violències masclistes i articular una resposta institucional en cas de vulneració dels drets de les dones. A través d’aquest document, es crearà una estructura estable dels agents locals per intervenir de forma coordinada davant de situacions de violències sexuals; es generaran mecanismes per garantir la prevenció, la detecció, l’atenció i recuperació de les dones en situació de violències masclistes; s’implicarà i capacitarà els agents del territori en la prevenció de les violències masclistes des de la corresponsabilitat i s’incrementarà l’apoderament de les dones en la utilització dels espais públics d’oci.

“L’espai públic ha de ser sempre un lloc segur per a tothom. Les dones han de poder exercir els seus drets de ciutadanes des de l’autonomia i la llibertat sense patir cap mena de violència masclista. Amb aquest protocol, fem un pas més per combatre la segregació de l’espai públic segons el gènere i lluitem contra les violències sexuals”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Yolanda Ferrer.

Els serveis de Joventut i Igualtat són els encarregats de l’elaboració i implementació del protocol que es treballarà de manera transversal amb tots els serveis municipals. El procés compta amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.