Rubí impulsa diverses activitats per celebrar el Mes de Salut de les Dones

mercadal localpres
La taxa del Mercadal d’aquest 2021 serà gratuïta
12 de mayo de 2021
bonoloto
El sorteig de la Bonoloto de dimecres deixa més de 45.000 euros a Rubí
13 de mayo de 2021

Rubí impulsa diverses activitats per celebrar el Mes de Salut de les Dones

Marta Oliva, Ana M. Martínez i Yolanda Ferrer han presentat la programació d’aquest mes d’activitats. / Ajuntament-Localpres

Rubí ha decidit recuperar el Mes de la Salut de les Dones en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 28 de maig. L’objectiu del consistori és sensibilitzar sobre la importància de la cura de la salut en les dones i incidir en la corresponsabilitat de tota la societat.

Per això, diversos serveis de l’Ajuntament s’han coordinat per oferir una desena d’activitats entre el 17 de maig i el 2 de juny: “La salut no és només física, sinó també emocional, sexual… i totes i cadascuna de les seves dimensions són importants. Es tracta de posar-hi èmfasi, de sensibilitzar la ciutadania i fer-la corresponsable”, ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez. La commemoració arriba precisament després d’un any molt complicat a nivell sanitari i que a més ha afectat especialment les dones, que s’han vist obligades a assumir gran part de les cures: “Les cures depenen de les dones, tal com s’ha vist durant la pandèmia, i això representa sobrecàrregues que tenen conseqüències físiques i psicològiques”, ha afegit la màxima responsable municipal.

Tallers, exposicions i conferències

Pel que fa a les activitats programades, aquestes són de caràcter “transversal en coherència amb la dimensió múltiple que té la salut”, ha explicat la regidora de Salut, Marta Oliva. La primera activitat serà un taller de Txikung, una tècnica de relaxació que ajuda a millorar l’harmonia del cos el 17 de maig. El mateix dia s’inauguraran dues exposicions a la Biblioteca: ‘El pit al descobert’, organitzada per Oncolliga i ‘Vulvart’.

En l’àmbit físic es faran tallers de reforç de l’esquena i ergonomia i de relaxació d’emocions entre el 24 i el 27 de maig.

El 31 de maig està prevista una taula rodona a la Biblioteca per reflexionar sobre la relació que hi ha entre l’activitat física i la salut. També hi haurà una reflexió i debat en una activitat que es farà el 25 de maig a la Biblioteca, on es projectarà el documental ‘Dones en temps de crisi’.

El 28 de maig, el mateix equipament acollirà la conferència ‘Sexualitat madura, sexualitat sàvia’ i la programació es tancarà el 2 de juny amb una xerrada sobre la feminització de les cures i les seves conseqüències sobre la salut.