El fotògraf Bernat Millet exposa a l’Aula Cultural una mostra sobre la vida als campaments sahrauís

tornada escola
Neix la Taula per a l’Èxit Educatiu de Rubí amb la voluntat de lluitar contra la segregació escolar
21 de septiembre de 2021
avinguda estatut tallada
L’Ajuntament torna a tancar un tram de l’avinguda de l’Estatut per celebrar la Setmana de la mobilitat sostenible
21 de septiembre de 2021

El fotògraf Bernat Millet exposa a l’Aula Cultural una mostra sobre la vida als campaments sahrauís

L’Espai Expositiu Aula Cultural acull des de dijous passat la mostra ‘Bitter Sweet Soft. La resiliència del poble sahrauí’, una selecció de les fotografies que integren el projecte del mateix nom del santcugatenc Bernat Millet. L’exposició, organitzada pel Museu Municipal Castell (MMUC), es podrà visitar gratuïtament fins al proper 31 d’octubre.


‘Bitter Sweet Soft’ és el primer fotollibre publicat per l’editorial Lumínic. Es tracta d’un projecte nascut ara fa deu anys, quan Bernat Millet va viatjar als camps de refugiats sahrauís d’Algèria per retratar la seva realitat. Les imatges que inclou estan captades amb càmera de plaques i s’enfoquen en la vida quotidiana, conformant un relat de les coses íntimes on la família és la pedra angular.


L’obra de Millet explica com en aquest paratge inhòspit hi brollen esperances, com els seus habitants s’aixequen per rebel·lar-se contra la condemna de l’oblit i cridar que encara queden forces per seguir lluitant.

Una de les fotografies que conformen l’exposició, que retrata la vida quotidiana als campaments, amb la família com a pedra angular. / Bernat Millet


Tot i que no ha estat fins a aquest 2021 que les fotografies del projecte Bitter Sweet Soft s’han materialitzat en un fotollibre i en una exposició gràcies a una campanya de micromecenatge, el treball de Bernat Millet ja fa temps que es pot veure arreu del món.


Va ser exposat a la National Portrait Gallery de Londres, a la Galeria Esfera de Sant Cugat i al Festival Revela’t de fotografia analògica, i també ha aparegut a diferents revistes especialitzades. Ara, el projecte arriba a l’Espai Expositiu Aula Cultural de Rubí, on es podrà admirar fins al 31 d’octubre en el següent horari: dijous i divendres, de 17 a 20 h; i dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. La resta de dies, l’equipament resta tancat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *