L’Ajuntament torna a tancar un tram de l’avinguda de l’Estatut per celebrar la Setmana de la mobilitat sostenible

foto Bernat Miller
El fotògraf Bernat Millet exposa a l’Aula Cultural una mostra sobre la vida als campaments sahrauís
21 de septiembre de 2021
rierada
Aquest dissabte, acte institucional en record a les víctimes de la rierada del 25 de setembre
24 de septiembre de 2021

L’Ajuntament torna a tancar un tram de l’avinguda de l’Estatut per celebrar la Setmana de la mobilitat sostenible

avinguda estatut tallada

Del 16 al 22 de setembre s’està celebrant la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura que, sota el lema Fes salut. Mou-te de manera sostenible, promou hàbits de mobilitat més segurs, sostenibles i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric.

La iniciativa també pretén visualitzar els possibles canvis que es poden implementar en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació.

Rubí s’ha adherit un any més a aquesta proposta i, com l’any passat, va delimitar un tram de l’avinguda de l’Estatut diumenge passat per al passeig dels rubinencs i les rubinenques. Així, entre les 10 i les 14 h, es va tallar el trànsit al tram de l’avinguda de l’Estatut comprès entre la plaça de l’Agricultura i el carrer de les Basses.

Segons el consistori, l’objectiu era evidenciar com serà el futur d’aquesta via: un espai amb una menor presència de vehicles, més amable, segur i sostenible. I és que la voluntat de l’Ajuntament és convertir aquesta via en un carrer més de la ciutat.

A mitjans de 2019, l’avinguda de l’Estatut ja va passar a titularitat municipal després que la Generalitat, responsable fins aleshores de la via, la cedís a l’Ajuntament. El Consistori està treballant per fer possible aquesta reconversió en un carrer pacificat, on la ciutadania hi pugui passejar i, tot i que la circulació existirà, aquesta sigui més tranquil·la i, de retruc, es generin menys gasos.

El trànsit al tram de l’avinguda de l’Estatut comprès entre la plaça de l’Agricultura i el carrer de les Basses es va tallar diumenge al matí. / J. A. Montoya