El Grup Escènic del Casal Popular posarà en escena ‘La filla del mar’ d’Àngel Guimerà

sardanes gent gran
La colla de l’Associació de la Gent Gran de Rubí participa a la trobada anual de colles
18 de mayo de 2022
El xilè Cristóbal Henríquez guanya el VIII Obert Internacional d’Escacs Actius Ciutat de Rubí
18 de mayo de 2022

El Grup Escènic del Casal Popular posarà en escena ‘La filla del mar’ d’Àngel Guimerà

Redacció

En el marc de la programació del centenari del Casal Popular, el Grup Escènic del Casal portarà a escena aquest cap de setmana l’obra de teatre ‘La filla del mar’ d’Àngel Guimerà, una obra de referència de la literatura catalana. 

Àngel Guimerà era fill de pare català i mare canària. Nascut a Tenerife, als 7 anys es traslladà a Catalunya. Segurament marcat per la pròpia experiència, el tractament del mestissatge en la majoria de les seves obres és notori, ja sigui durant el romanticisme de la seva primera etapa, a ‘Mar i cel’, com en el realisme de ‘Terra baixa’ o ‘La filla del mar’. 

Des del Grup Escènic Casal Popular ressalten que a l’obra, on el dramaturg retrata el món mariner, commou la plena vigència del conflicte racial, la sempre complicada acceptació de les diferències per part d’una societat tancada i la impotència que senten les persones estigmatitzades pel sol fet del seu origen, religió o color de pell. Els temps evolucionen, les estètiques canvien, però malauradament els prejudicis i la por a la diferència persisteixen i el tema de fons continua sent tan viu com fa un segle. La formació teatral es mostra orgullosa per haver treballat ‘La filla del mar’, una de les més rellevants del teatre català, i anima la ciutadania a gaudir de l’espectacle, tot esperant que no deixi ningú indiferent. 

Les funcions tindran lloc aquest dissabte 21 a les 21 h i diumenge 22 a les 18 h. Les entrades ja estan a la venda a la web del Casal Popular.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES