El JV Foix participa en un projecte per millorar els espais de l’institut

plaça de la sardana localpres
Millora en l’enllumenat del Parc de la Pau i la Natura i de la plaça de la Sardana
15 de septiembre de 2021
L’exposició ‘De Corones & Virus’ de Miquel Mas inaugura l’Espai Cultural Francesc Alujas
15 de septiembre de 2021

El JV Foix participa en un projecte per millorar els espais de l’institut

L’institut JV Foix arrenca el nou curs 2021-2022 reprenent la seva col·laboració amb la plataforma eTwinning, una eina que uneix diferents estats europeus per tal de treballar projectes interdisciplinaris amb un tema diferent en cada curs.

Fa tres cursos que el centre educatiu participa en aquesta iniciativa i durant els propers mesos els alumnes d’ESO hauran de participar en un projecte relacionat amb la millora dels espais del centre. L’activitat es desenvolupa amb la participació d’altres instituts de l’estat espanyol i també d’altres punts d’Europa, com ara Itàlia, França o Portugal.

Per la seva banda, els alumnes de batxillerat continuaran desenvolupant un projecte sobre el qual ja van treballar el curs passat. Es tracta d’un treball sobre la relació que tenen els adolescents amb la tecnologia, la detecció de possibles dependències i les seves conseqüències. L’any passat es va aconseguir un distintiu de qualitat en aquest treball. A més del JV Foix, participen en aquest projecte centres educatius de Turquia i Romania.

L’alimentació i les ciutats

D’altra banda, ja fa cinc cursos que el JV Foix col·labora amb el Global Scholars, que es treballa des de 2n d’ESO. Enguany, el tema és sobre l’alimentació, les ciutats i el futur i la intenció és investigar com fer un sistema alimentari més saludable, sostenible i equitatiu, donant resposta als reptes del canvi climàtica, la societat de consum i el sedentarisme.

Per al JV Foix, aquests dos projectes, el Global Scholars i l’eTwinning, permeten els alumnes aprenent participant, investigant i col·laborant amb alumnes d’altres països, amb feines engrescadores per tal de compartir experiències i perspectives.