El MMUC acull una exposició sobre la fam durant la postguerra

L’artista Sergi Marcos exposa ‘Aires de tardor’ a Sant Feliu de Guíxols
14 de enero de 2022
L’Ajuntament i el Banc de Sang i Teixits fan una crida per donar plasma aquest dimarts
17 de enero de 2022

El MMUC acull una exposició sobre la fam durant la postguerra

El Museu Municipal el Castell ha inaugurat una nova exposició que es podrà visitar fins al març: ‘Farcell de postguerra’. Es tracta d’una mostra produïda pel Departament de Cultura, el Museu d’Història de Catalunya i la Fundació Antiga Caixa de Sabadell i intenta explicar de forma visual les dures condicions de postguerra que va patir la població després del final de la Guerra Civil.

La mostra pretén ser un homenatge a totes aquelles persones que van patir les conseqüències de la sagnant guerra civil i que van haver d’enginyar-se-les per poder alimentar-se.

La política econòmica del nou règim de Franco va provocar l’aparició d’un mercat negre paral·lel a la cartilla de racionament, que era el pa de cada dia de moltes famílies, i que resultava clarament insuficient. Molt sovint la gent hi havia de recórrer a l’estraperlo, però no tothom podia permetre’s accedir a aquest mercat il·legal perquè la majoria de la població patia unes condicions laborals i econòmiques molt precàries.

A partir d’aquest context, la mostra explica a través d’objectes i fotografies com era l’alimentació, la cartilla de racionament, el mercat negre, el paper de la dona, l’economia domèstica i les conseqüències de la fam, entre les quals els problemes de salut, etc.