El Pla local de salut es marca més d’una trentena d’objectius per millorar la qualitat de vida a la ciutat

jovent republicà
Arnau Bonell, escollit nou portaveu de Jovent Republicà
9 de junio de 2021
gent
El risc de rebrot a Rubí passa a ser moderat per primer cop aquest any
10 de junio de 2021

El Pla local de salut es marca més d’una trentena d’objectius per millorar la qualitat de vida a la ciutat

Un dels objectius és que Rubí pugui tenir un Centre d’Urgències d’Atenció Primària.

L’Ajuntament ha completat el primer pas per l’elaboració del Pla local de salut amb una diagnosi inicial que defineix 10 línies estratègiques i 34 objectius.

Les línies estratègiques es corresponen a Demografia i unitats familiars; Urbanisme, habitatge i medi ambient; Economia; Educació i Formació; Estils de vida; Salubritat; Morbiditat; Covid-19, Serveis sanitaris i socials i Xarxa comunitària.

Entre els més de trenta objectius que el pla recull en aquesta fase inicial hi ha diversificar i ampliar els serveis de suport a domicili; treballar en els hàbits d’higiene, alimentaris, primers auxilis i sexualitat a les escoles; potenciar el lleure saludable; millorar els lots dels bancs d’aliments, poder disposar d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària o disposar de més places de centre de dia, entre altres.

A partir d’aquest punt, es crearan comissions tècniques que s’encarregaran de dissenyar les accions que s’inclouran finalment al document.

El Pla local de salut té per objectiu promoure entre la ciutadania estils de vida saludables i capacitats per tenir cura de la seva salut, fer de Rubí un lloc saludable per viure, promoure el treball en xara interdepartamental i la cooperació comunitària en salut i reduir les desigualtats socials en aquest àmbit.

El darrer Pla de salut que va tenir Rubí va caducar el 2014.