Les persones entre els 45 i els 49 anys ja poden demanar cita per vacunar-se

rafa gascón
Rafa Gascón exposa una quinzena d’escultures a l’Aula Cultural
2 de junio de 2021
victoria perramon i àngels lopez - còpia
L’Ajuntament premia Victoria Perramón i Àngels López per participar al programa Esport per a tothom
3 de junio de 2021

Les persones entre els 45 i els 49 anys ja poden demanar cita per vacunar-se

El Departament de Salut ha comunicat que les persones que tenen entre 45 i 49 anys ja poden demanar cita per vacunar-se a través de la web vacunacovidsalut.cat. Es tracta de les persones nascudes entre el 1972 i el 1976. Durant les properes setmanes, de forma gradual, aquestes persones també rebran un missatge SMS que les redirigirà a l’aplicació web per escollir hora, dia i lloc de vacunació.

D’altra banda, Salut està prioritzant ara la franja de les persones nascudes entre el 1962 i el 1971 i que tenen entre 50 i 59 anys i la segona dosis als col·lectius essencials menors de 60 anys.

Pel que fa a la campanya de vacunació a Rubí, per fi un terç de la població ja ha rebut la primera dosi de la vacuna. Pel que fa a la pauta completa, la dada és del 16%.

Com en les darreres setmanes, el nivell d’incidència de l’epidèmia a la ciutat és estable, amb un risc de rebrot de 149. Això sí, la velocitat de reproducció de la malaltia ha augmentat per sobre de l’1. Pel que fa al nombre d’ingressos, hi ha set persones ingressades, gairebé la meitat que la setmana passada, i en els darrers dies s’ha produït una mort per covid-19.

Pel que fa a la incidència a les escoles, aquesta també continua sent molt baixa. Aquesta setmana, s’ha hagut de confinar un grup d’ESO de l’Escola Montserrat, un grup d’ESO del Regina Carmeli, dos grups de Batxillerat de l’institut Duc de Montblanc, dos grups de Primària de l’escola Torre de la Llebre i un altre grup de Primària de Ca n’Alzamora.