El programa d’activitats per a gent gran afegeix tallers per reduir la bretxa digital

L’Ajuntament i el Banc de Sang i Teixits fan una crida per donar plasma aquest dimarts
17 de enero de 2022
ERC vol que el govern aclareixi la relació entre el CNI i l’atemptat del 17A
17 de enero de 2022

El programa d’activitats per a gent gran afegeix tallers per reduir la bretxa digital

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa la programació d’activitats ‘Gaudeix de la vida en gran!’, adreçada als rubinencs majors de 60 anys. La proposta reflecteix la diversitat del col·lectiu i és fruit de la feina realitzada en el marc del Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans 2019-2022.

La proposta s’estructura en quatre tipus d’activitats: Salut i emocions; Expressió, creativitat i cultura digital; Surt a caminar i Visites Culturals. Les propostes al voltant de la salut i les emocions comencem amb un taller d’eines per a la gestió emocional en el dia a dia de les persones cuidadores que tindrà lloc un dimecres al mes a la tarda, entre el 16 de març i el 8 de juny, a la Biblioteca. A l’equipament del carrer Aribau, també s’hi ofereix un curs de reeducació postural (el 6, 13, 20 i 27 de maig al matí), un taller d’esmorzars i berenars saludables (el 22 i 29 d’abril al matí) i una formació sobre sexualitat plena (dos dijous al mes a la tarda entre el 10 de febrer i el 16 de juny). ‘Gaudeix de la vida en gran’ també se suma a la prevenció de les desigualtats amb un taller les violències masclistes envers les dones grans, a càrrec de Drac Màgic el 14 de març al matí a l’auditori de Rubí Forma.

En Expressió, creativitat i cultura digital, s’han programat dos tallers de 14 sessions sobre informàtica bàsica i l’ús del telèfon mòbil. ‘Treu partit al teu mòbil’ comença el 16 de març, cada dimecres de 10.30 a 12 h a la Biblioteca. Informàtica bàsica es posa en posa en marxa el 15 de març, cada dimarts de 16 h a 17.30 h, al Rubí Forma. La programació inclou un taller de Labor de retalls i un d’Estimulació cognitiva. Aquests tallers són una novetat i l’objectiu és disminuir la bretxa digital, segons ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez: “Aquest any introduïm tallers formatius en tecnologies de la informació dins del programa amb l’objectiu de fer front a la bretxa digital entre les persones de més edat i oferim un espai de gestió emocional per a les persones grans que alhora són cuidadores d’altres persones grans”.

‘Per fer salut, Surt a caminar’, l’activitat més participativa del 2021, inclou 7 rutes matinals per fer a peu en dues hores aproximadament. Les excursions previstes són: Rubí en blanc i negre (11 de febrer), Can Xercavins i vinyes de Can Ramoneda (24 de febrer), Rubí en femení (11 de març), Museu Etnogràfic Vallhonrat (24 de març), Els indians que van fer fortuna (8 d’abril), El barri del Padró (13 de maig) i Escenaris de la Guerra Civil (10 de juny).

Finalment, dins del cicle de visites culturals, les persones inscrites podran descobrir l’Hospital de Sant Pau Modernista (18 de març), la Biblioteca de Catalunya (28 d’abril), La Pedrera (20 de maig) i el Castell de Montjuïc (17 de juny).

Totes les activitats són gratuïtes, però requereixen d’inscripció prèvia que es podrà formalitzar a través del formulari www.rubi.cat/inscripcionsgentgran o del telèfon 637 83 10 92, a partir del 31 de gener.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES