ERC vol que el govern aclareixi la relació entre el CNI i l’atemptat del 17A

El programa d’activitats per a gent gran afegeix tallers per reduir la bretxa digital
17 de enero de 2022
El Veinti guanya contra el Castellbisbal i dedica el triomf a Kiko Díaz
17 de enero de 2022

ERC vol que el govern aclareixi la relació entre el CNI i l’atemptat del 17A

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) vol que tots els grups municipals que conformen el Ple demanin al govern central que doni explicacions i iniciï una investigació per aclarir les relacions entre el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i l’atemptat de Les Rambles del 2107, on van morir dos ciutadans de Rubí, un d’ells de només 3 anys. 

La petició arriba després que l’11 de gener l’excomissari de la Policia Nacional, José Manuel Villarejo, declarés en seu judicial que els atemptats de Barcelona i Cambrils van ser conseqüència “d’un error greu del CNI”, que volia “donar un petit ensurt a Catalunya” en el context previ a la consulta que s’havia de fer l’1 d’octubre. 

La formació republicana considera que les víctimes i la resta de persones afectades de Rubí per l’atemptat terrorista mereixen conèixer la veritat i tenir el suport de l’Ajuntament per aclarir els dubtes generats per aquestes declaracions. 

Per això ha enviat una carta a la resta de forces polítiques amb representació al Ple de Rubí demanant una resposta unitària. La proposta d’Esquerra és exigir la compareixença immediata al Congrés del president del govern, Pedro Sánchez, del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de l’exdirector del CNI, Félix Sanz Roldán.