El projecte COLOR de Rubí opta a la Copa España Creativa

Alcaldessa de Rubí a l'arxiu municipal de Rubí
L’empresa Masdisseny dona el seu fons documental a l’Ajuntament
9 de noviembre de 2022
NadalArts
Una nova edició de la proposta NadalARTS decorarà el comerç local amb les creacions d’artistes locals
9 de noviembre de 2022

El projecte COLOR de Rubí opta a la Copa España Creativa

Peu dEl projecte COLOR es va engegar el 2020 . / Ajuntament de Rubí – Lali Puig

La ciutadania ja pot donar suport a la candidatura de Rubí a la Copa España Creativa, que atorga l’Asociación España Creativa en Red al projecte urbà o territorial més creatiu i innovador de l’any a Espanya. La iniciativa COLOR de l’Ajuntament és una de les 18 finalistes del certamen, que resoldrà la candidatura guanyadora i els cinc accèssits el proper dissabte 12 de novembre en el marc de la vuitena edició del Fòrum Lugo 2022.

L’elecció serà el resultat de la votació popular en línia, que representarà un 30% de la puntuació final, i de la valoració d’un jurat d’experts, que suposarà el 70% restant. Qualsevol persona pot donar suport al projecte COLOR des d’aquest dilluns i fins al dissabte 12 de novembre a les 14 h a través de la web de l’Asociación España Creativa.

La convocatòria de la Copa España Creativa es va obrir a 8.100 ajuntaments, 19 autonomies (incloses Ceuta i Melilla), a més de 47 diputacions, territoris insulars i altres demarcacions territorials jurídicament constituïdes. Per optar-hi, calia que els projectes presentats abastessin almenys dues àrees diferents (urbanisme, medi ambient, transport, energies renovables, salut, tecnologia, salut, esports, educació…) i era requisit indispensable que la cultura i la innovació fossin part dels mateixos.

Rubí hi ha presentat COLOR, un projecte de ciutat, transversal i compartit, que es va iniciar a mitjan 2020 amb la voluntat d’aprofundir en la identitat rubinenca i en les seves singularitats. Des del naixement d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament ha impulsat diverses accions: intervencions a l’espai urbà encarades a fer-lo més amable per als vianants, experiències d’aprenentatge i col·laboració en iniciatives i xarxes supramunicipals, i projectes engrescadors al voltant de l’expressió artística del color. Moltes d’aquestes accions s’han impulsat de manera transversal, amb la participació de diversos serveis municipals i també d’artistes i entitats locals, cosa que ha permès impregnar de COLOR moltes de les coses que succeeixen al municipi.

El jurat de la Copa España Creativa ha triat el projecte de l’Ajuntament Rubí com un dels 18 finalistes. COLOR s’emmarca en la modalitat A de municipis de més 50.000 habitants, on figuren altres quatre iniciatives presentades pels consistoris de Saragossa, Oviedo, Talavera de la Reina i Ferrol.

Tots els projectes finalistes es presentaran públicament en el marc del Fòrum Lugo 2022, entre el 10 i el 12 de novembre. En el cas de Rubí, l’exposició serà el dia 11 i anirà a càrrec de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *