L’empresa Masdisseny dona el seu fons documental a l’Ajuntament

Carles Aluju Ferrer El nou Síndic, des del seu despatx a la Biblioteca
Carles Aluju Ferrer inicia la seva activitat com a nou Síndic de Greuges de Rubí
9 de noviembre de 2022
Color Cop
El projecte COLOR de Rubí opta a la Copa España Creativa
9 de noviembre de 2022

L’empresa Masdisseny dona el seu fons documental a l’Ajuntament

L’alcaldessa, amb la responsable de l’Arxiu Municipal i una de les sòcies de Masdisseny. / Ajuntament de Rubí – Localpres

L’empresa de disseny gràfic Masdisseny, que va tancar ara fa dos anys per la jubilació dels seus socis, ha fet donació del seu fons documental a l’Ajuntament de Rubí. A partir d’ara, el material generat per l’estudi durant més de 40 anys (1976-2019) serà accessible a la ciutadania a través de l’Arxiu Municipal.

El contracte de donació va ser signat divendres per l’alcaldessa, Ana M. Martínez , i els dos socis de l’empresa, Magda Batlles i Joan Mas. La primera edil ha agraït “la generositat d’aquest acte, que enriqueix l’arxiu de la ciutat amb una visió diferent i molt significativa de la nostra història”.

L’empresa local Masdisseny té una trajectòria de més de 40 anys dedicats al disseny gràfic. Entre els seus clients es compten el propi Ajuntament, comerços locals,  entitats, empreses i particulars de la ciutat, per a qui va dissenyar els seus logos identificatius o material de comunicació com fulletons, programes, pòsters o dossiers.

Els documents donats ja es troben a l’Arxiu Municipal, que els ha classificat, inventariat i guardat per garantir-ne la conservació i l’accés públic.

Donació de Mercè Ribera  

Aquests dies, també s’ha oficialitzat la donació a l’Ajuntament de dues obres fotogràfiques de l’artista local Mercè Ribera. L’acord va sorgir el passat 2021, en el marc de l’exposició Perplexitat que va protagonitzar la rubinenca al Celler.

Perplexitat va ser definit per la pròpia autora com un projecte inusual dins el món de la fotografia. A través d’ell no buscava documentar la realitat, ni tan sols fer una interpretació d’ella a partir del món exterior, sinó que, aprofitant les eines que li oferia la fotografia per representar ficció, va voler fabricar universos originats exclusivament a la seva ment. Ho va fer a través d’objectes, ninots, mobiliari a escala i altres materials.

Mercè Ribera es va dedicar entre el 1995 i el 2017 a la l’escultura i les instal·lacions. Des de llavors, ha deixat totalment de banda l’escultura per endinsar-se en el món de la fotografia d’objecte.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *