El Teatre sense teatre torna a Rubí amb una desena d’espectacles gratuïts

Avís preventiu a Rubí per contaminació atmosfèrica de PM10
17 de mayo de 2022
incendi
Un incendi en un barranc de difícil accés crema 1 hectàrea de vegetació a prop de Ximelis
17 de mayo de 2022

El Teatre sense teatre torna a Rubí amb una desena d’espectacles gratuïts

Marta Cabrera

L’últim cap de setmana de maig la ciutat es transformarà en un punt de trobada de les arts escèniques amb el festival Teatre sense teatre, obert a tota la ciutadania i completament gratuït. Després que el 2021 s’hagués de celebrar amb restriccions d’aforament i el 2020 no es pogués celebrar, aquesta setena edició tindrà un regust de normalitat: “Recuperem la forma tradicional del festival, sense necessitat d’inscripció prèvia, amb uns espectacles que són de qualitat i per a tots els públics”, ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, que també ha afegit que serà el preludi “d’un estiu ple d’activitats”.

La proposta es diversifica en tres espais concrets: l’Ateneu, el Celler i la plaça Doctor Guardiet, escenaris de la majoria de propostes, però també hi haurà espectacles itinerants. En total, són una desena de muntatges artístics molt diversos que el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, qualifica de “fira del teatre”. 

Arts escèniques per tothom

El Teatre sense teatre arrencarà el 27 de maig amb l’espectacle itinerant ‘Les pompiers’, de la companyia La Tal, que recorrerà els carrers de Rubí els tres dies del festival a partir de les 17.30 h per explicar quines activitats hi ha i on es faran. El primer muntatge serà a les 21.30 h a la plaça del Celler amb tres píndoles escèniques: ‘Zoides’, ‘Recorda’m’ i ‘Babar’. 

El 28 i 29 de maig entre les 17 h i les 19.30 h a la sala Cèsar Martinell del Celler hi haurà la performance ‘La distancia’, que s’estrenarà a Rubí i que consistirà en diversos passis audiovisuals. Una proposta recomanada per a majors de 16 anys i en què el públic anirà passant pel muntatge, relacionat amb les vivències de la pandèmia. També dissabte i diumenge es representarà la proposta ‘Un dios salvaje’, de la companyia rubinenca Esbarjo, amb la direcció de Mariona Checa. L’obra, que es representarà el dissabte a les 19 h i el diumenge a les 17 h, farà servir d’escenari la Sala Noble de l’Ateneu. Aquesta proposta es tornarà a reestrenar a La Sala a l’octubre per als que es quedin sense accés.

Pel 28 de maig encara hi ha tres propostes més: ‘A la fresca’, ‘Pelat’ i ‘Save the temazo.org’. La primera serà a les 19.30 h al Celler i és un espectacle de Pep Vila amb la interpretació de tres dones que utilitzen una cadira de grans dimensions. ‘Pelat’, de la companyia Joan Català, que serà al mateix lloc a les 20.30 h proposa un espectacle de moviment, poesia i equilibri en què el públic participarà molt. I ‘Save the temazo.org’, de F.R.E.N.E.T.I.C, és un muntatge molt festiu i espectacular, amb cançons de sempre i música en directe. 

Per diumenge a la tarda, està programat l’espectacle itinerant de circ estrambòtic ‘Freak show circus’ a partir de les 18.30 h. I a les 19 h, al pati de l’Ateneu, es representarà ‘Sin ojana’. Es tracta d’un espectacle singular i molt original de la companyia andalusa Chicharrón circo flamenco amb màgia, piruetes i temes flamencs. 

Per tancar el festival, la plaça del Celler acollirà la proposta ‘MDR, mort de riure’, de la companyia Los Galindos, recomanat per a majors de 12 anys. Aquest espectacle serà amb aforament limitat per la tipologia del muntatge, en què els espectadors formaran part de l’escena.

Les entrades es distribuiran mitja hora abans de l’inici

Per tal d’aconseguir accés a les activitats, els organitzadors del teatre han decidit que el públic reculli les localitats a partir de mitja hora abans de l’inici de l’espectacle en el cas de les píndoles escèniques, ‘La distancia’, ‘Un dios salvaje’ i ‘MDR mort de riure’. La resta d’espectacles seran d’accés lliure. 

El programa del festival Teatre sense teatre ha estat confeccionat pel director del teatre municipal La Sala, Àngel Miguel, i Jordi Magdaleno, de la companyia rubinenca La Tal. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES