El veïnat continua mobilitzant-se contra les intenses pudors que genera Rensika

Comuns
Comuns Rubí convoquen la quarta edició del concurs ‘Fem-ho en comú’
10 de noviembre de 2022
Desesperació entre els comerços afectats per les obres entorn al Casino: “Hi ha dies que ens deixen la botiga incomunicada”
11 de noviembre de 2022

El veïnat continua mobilitzant-se contra les intenses pudors que genera Rensika

El veïnat s’ha concentrat a les portes de la fàbrica. / Ràdio Rubí

Una cinquantena de persones s’han tornat a manifestar aquest dimecres a la tarda a les portes de l’empresa Rensika, a Can Fatjó, contra les pudors que genera l’activitat de la fàbrica, dedicada a la producció d’hummus per a dues grans cadenes comercials. Tot i que divendres passat, representants de l’empresa van informar l’Ajuntament i el veïnat sobre el seu pla per acabar amb les males olors abans de finals d’any, el veïnat desconfia i exigeix alguna garantia.


Les pudors, que els manifestants qualifiquen «d’olor a merda» i asseguren que «fan venir arcades», es noten a diverses hores del dia o la nit i emanen del sistema de clavegueram. Segons els veïns, estan patint aquests episodis de males olors des del 2018 i la situació és insostenible perquè els impedeix tenir oberts balcons i finestres i tot i això, les noten a casa i ho impregna tot. A més, han mostrat la seva preocupació perquè siguin tòxiques.

Un manifestant, durant la mobilització ciutadana. / Ràdio Rubí


Des de l’empresa, expliquen que Rensica fa hummus des del 2009 i «absolutament mai hi ha hagut ni el més mínim indici de toxicitat, ni cap fet relacionat amb això amb treballadors ni l’entorn». També asseguren que davant la preocupació del veïnat, l’empresa ha activat un estudi amb una empresa externa per garantir la tranquil·litat dels Veïns. L’estudi estarà cap al febrer.
Empresa i veïnat es tornarà a trobar al gener per fer seguiment de les solucions instal·lades. Malgrat això, els afectats no confien i tornaran a mobilitzar-se dimecres vinent 16 de novembre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *