Els casos de covid-19 a la ciutat gairebé es tripliquen en una setmana i el risc de rebrot es dispara

Reobre el punt de vacunació al CAP Sant Genís per la tercera dosi als majors de 65 anys
1 de diciembre de 2021
L’Escola Pere Burés ofereix tallers individuals d’instrument a preu reduït
2 de diciembre de 2021

Els casos de covid-19 a la ciutat gairebé es tripliquen en una setmana i el risc de rebrot es dispara

Com a la resta de Catalunya, els casos de covid-19 estan pujant a la ciutat i el risc de rebrot s’ha disparat. En l’última setmana de novembre, s’han confirmat 96 nous casos de coronavirus a través de proves PCR o test d’antígens, davant els 38 de la setmana anterior.

Aquesta darrera setmana també s’ha confirmat una nova mort a la ciutat a causa del coronavirus. Des de l’inici de la pandèmia, 196 rubinencs i rubinenques han perdut la vida per la covid-19. Actualment, hi ha quatre persones de la ciutat ingressades en centres hospitalaris.

En paral·lel a l’increment de casos, en només uns dies, la velocitat de propagació s’ha disparat, passant d’1,03 al 2,17, i l’índex de rebrot continua sense fre, pujant més de 200 punts i situant-se en els 373.

La situació és molt similar al conjunt de la comarca. Per això, alguns hospitals de referència, com ara Mútua de Terrassa o el Parc Taulí ja han anunciat restriccions en l’horari de visites a les plantes d’hospitalització i també de les visites d’acompanyants a Urgències, seguint les recomanacions del govern català.

Cues per visitar-se

L’anunci la setmana passada del govern de l’obligatorietat del passaport covid, el justificant vacunal, per poder accedir a determinats locals com restaurants o gimnasos ha provocat que s’hagin produït cues per vacunar-se al llarg de la setmana.

En el punt de vacunació del carrer Pitàgores, les persones grans que anaven a posar-se la tercera dosi i la vacuna de la grip s’han trobat amb llargues esperes, superiors alguns dies a l’hora d’espera, tot i tenir cita prèvia. I és que han coincidit amb aquelles persones d’altres franges d’edat que han reaccionat a la mesura de l’obligatorietat del passaport vacunal i han decidit ara posar-se el vaccí. De fet, a Rubí, prop de 400 persones s’han posat la primera dosi durant l’última setmana, quan en les setmanes anteriors la xifra era d’un centenar.

Actualment, a la ciutat hi ha 60.622 persones amb la primera dosi, 52.354 amb la segona i 8.059 persones que ja han rebut la tercera, la de reforç. Entre aquests, hi ha personal i usuaris de residències de gent gran, personal sanitari, majors de 70 anys i persones immunodeprimides.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES