Els infants de primària gaudiran del carnet 360 a partir del proper curs

tràfic droga cocaïna
Els Mossos detenen un home per tràfic de cocaïna a la Zona del Mercat
16 de abril de 2021
betlem cañizar
«(c)Olors de Rubí: qüestió de prioritats»
16 de abril de 2021

Els infants de primària gaudiran del carnet 360 a partir del proper curs

L’alcaldessa, el regidor d’Educació, la directora de l’escola Montessori i el director d’edRa amb una simulació del nou carnet Rubí 360. / Ajuntament – Localpres

Tot l’alumnat de primària de Rubí tindrà el curs vinent el Carnet Rubí 360, una proposta a través de la qual es vol acostar els infants a les activitats educatives que es fan a la ciutat fora de l’horari escolar. La proposta s’emmarca en el desplegament del Pla local d’Infància i l’Adolescència i la recent adhesió de Rubí a la Xarxa Educació 360.

El carnet Rubí 360 inclou un rusc amb 9 competències educatives com el lleure, la cultura i l’art, la tecnologia, el medi ambient o l’esport. A través de la pàgina web municipal, els nens i nenes i les seves famílies accediran al catàleg d’activitats Rubí 360. Quan un infant en facin una, rebrà mig adhesiu de la competència que correspongui. El carnet quedarà complet quan l’infant hagi fet dues activitats de cada competència. El projecte es posarà en marxa al setembre, amb la presentació del catàleg d’activitats. En un primer moment, el catàleg inclourà les propostes municipals dirigides als nens i nenes, però el consistori convida a sumar-se a la xarxa a totes les entitats de la ciutat.

Taller de fabricació digital

El carnet Rubí 360 s’ha presentat aquest dimecres des del taller de fabricació digital de l’escola d’art i disseny edRa on l’alumnat de l’escola Montessori ha construït diferents làmpades led amb motius relacionats amb Sant Jordi. Els infants s’han encarregat del disseny i la construcció de la base de la làmpada, del dibuix del motiu i del muntatge del mecanisme d’il·luminació. “Aquest és un espai que ens permetrà acostar molt més l’alumnat al món professional i que és a l’escola d’art, però aviat estarà obert a la ciutadania”, ha explicat Candi Casadevall, director d’edRa. La directora de l’escola Montessori, Conxita Gimeno, ha celebrat que Rubí tingui un equipament com el taller de fabricació digital que encaixa especialment amb el projecte del centre emmarcat en la iniciativa d’Aliances Magnet.