Els pressupostos participatius recullen 118 propostes ciutadanes

Una jove denuncia que li han negat un lloc de feina pel qual havia estat seleccionada per negar-se a treure’s el hijab
15 de julio de 2021
camp de golf
L’Incasòl veu amb bons ulls la proposta d’un gran parc urbà als terrenys de l’antic camp de golf
16 de julio de 2021

Els pressupostos participatius recullen 118 propostes ciutadanes

Un de les propostes és la rehabilitació de la Torre Massana, que és de propietat municipal i actualment ocupada. / Arxiu

La ciutadania ha presentat 118 propostes en la nova edició dels Pressupostos Participatius, la majoria de les quals corresponen a millores de voreres i actuacions a l’espai públic (36 propostes), així com mobilitat (20) o urbanisme (7).

Entre les actuacions proposades pels rubinencs que han participat en la iniciativa hi ha la rehabilitació de la Torre Massana, a tocar de la Torre de la Llebre, i el seu aprofitament per a ús ciutadà, millores a l’avinguda Barcelona i passeig Francesc Macià o la creació d’una zona d’oci familiar a la ciutat.

També es proposa la ubicació d’un Mercadal setmanal a Ca n’Oriol, habilitar un espai per activitats educatives a l’Arborètum o l’adequació d’espais per a la formació del jovent. Hi ha altres propostes com l’obertura d’una Escola Oficial d’Idiomes o que s’imparteixin classes de japonès, idioma que només es pot aprendre a Barcelona, segons explica el ciutadà autor de la proposta.

Les diferents propostes s’han recollit a través de la plataforma Rubí Participa, però enguany s’han obert altres vies de participació com ara tallers o punts de participació itinerants que s’han ubicat a diferents punts del municipi, així com amb la implicació dels diferents consells consultius de la ciutat.

Ara, comença la fase de validació tècnica de les propostes rebudes. Això significa que les iniciatives seran valorades per una comissió tècnica que n’avaluarà la viabilitat econòmica i tècnica. A més, es valorarà la possibilitat d’unificar projectes que tinguin similituds. Els impulsors de propostes que no passin el filtre rebran l’explicació dels motius del rebuig.

El següent pas serà establir prioritats entre les propostes que hagin estat acceptades. Aquesta fase estarà oberta a la participació ciutadania en línia i també de manera presencial.