Una jove denuncia que li han negat un lloc de feina pel qual havia estat seleccionada per negar-se a treure’s el hijab

torpedo futbol caminant
El CD Torpedo guanya el Torneig Solidari Internacional de Futbol Caminant
15 de julio de 2021
torre massana
Els pressupostos participatius recullen 118 propostes ciutadanes
15 de julio de 2021

Una jove denuncia que li han negat un lloc de feina pel qual havia estat seleccionada per negar-se a treure’s el hijab

Concentració davant l’empresa per denunciar el presumpte cas d’islamofòbia. / Ràdio Rubí

Dina, una jove rubinenca musulmana, ha denunciat que ha patit un fet islamòfob fa unes setmanes a l’empresa Zeta Espacial, qui ha negat els fets. Segons assegura la jove, va superar un procés de selecció per un lloc de feina de comercial a la companyia i la responsable de Recursos Humans va acordar amb ella la seva incorporació de forma imminent.

Dina explica que uns dies més tard la responsable de Recursos Humans li va trucar i li va dir que havia parlat amb els directius i que havien considerat que en tractar-se d’una empresa laica, havia de treure’s el hijab per accedir al lloc de feina. Dina es va negar “perquè forma part de la meva identitat” i per això no va ser contractada. Segons l’afectada, la responsable de Recursos Humans es va disculpar i li va dir que l’havia seleccionat per la seva professionalitat, però que els directius demanaven que no dugués el vel.

La jove considera que ha patit discriminació i que s’ha vulnerat un dret fonamental, fins i tot tenint un perfil idoni pel lloc de feina, només pel fet de portar el cabell cobert. Un grup de persones, convocades per l’entitat Stop als Fenòmens Islamòfobs (SAFI), es van manifestar dimecres a la tarda davant de les portes de l’empresa per denunciar aquest cas.

L’empresa ho nega

Zeta Espacial ha assegurat, a través d’un comunicat, que les acusacions d’islamofòbia “són absolutament incertes” i que la companyia respecta “la dignitat, privacitat i els drets personals de cada individu, amb independència del seu sexe, edat, religió, nacionalitat, cultura o ètnia”.

També apunta que Zeta Espacial i les empreses del seu grup tenen un codi ètic i de bona conducta d’obligat compliment per la totalitat de la plantilla, on queda reflectit que no es tolera cap discriminació o assetjament de qualsevol mena. A més, assenyala que més del 20% del seu equip humà són homes i dones que provenen de països de diferents continents, “fet que ratifica el tarannà sense prejudicis i integrador de la companyia”.

Sobre el cas en concret de la Dina, l’empresa assegura que “la candidatura no va prosperar, de fet no va arribar ni a superar la meitat del procés perquè altres perfils es van considerar més adequats”. A més, reitera que en cap cas es va considerar que el seu origen o religió com factors excloents, ja que la plantilla de l’empresa és multicultural, i que valoren la pluralitat com a enriquidora, ja que l’empresa dedica més del 90% de la seva activitat a l’exportació als cinc continents.

Deja una respuesta