Es busquen pisos de lloguer per incloure’ls al programa Reallotgem.cat

bonoloto
El sorteig de la Bonoloto de dimecres deixa més de 45.000 euros a Rubí
13 de mayo de 2021
arcadi oliveres
Rubí recordarà Arcadi Oliveres amb el documental ‘Mai no és tan fosc’
13 de mayo de 2021

Es busquen pisos de lloguer per incloure’ls al programa Reallotgem.cat

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat la cerca de pisos buits per posar-los a lloguer dins el programa Reallotgem.cat, que impulsa l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, amb l’objectiu d’allotjar famílies que tenen informe favorable de la Mesa d’emergències. Les persones propietàries que hi estiguin interessades poden posar-se en contacte amb l’Oficina Local d’Habitatge a través del correu [email protected]

Reallotgem.cat és un programa de captació de pisos buits que ofereix facilitats tant a les persones titulars dels immobles com als llogaters. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya paga per avançat l’import equivalent a 18 mensualitats amb l’objectiu d’animar les persones propietàries a arrendar-los i, alhora, ajudar aquells que, com a conseqüència de la crisi sanitària, necessiten un habitatge de lloguer. Es tracta, per tant, d’un sistema d’arrendament amb garanties.

Per poder adherir-se al programa, els pisos han de complir diversos requisits, com disposar de cèdula d’habitabilitat vigent, que l’habitatge estigui en condicions que permetin ocupar-los de manera imminent i tenir d’alta els subministraments, o bé disposar dels butlletins necessaris per poder donar-los d’alta.

El pis també ha de tenir una superfície màxima útil de 90 m2, tot i que s’admetran habitatges amb superfície superior, però les condicions econòmiques màximes es regularan per aquest màxim de 90m2. També s’accepten apartaments i aparthotels que tinguin lavabo i cuina pròpia.

Un cop verificats tots els requisits, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya formalitzarà un contracte d’arrendament amb la persona propietària de l’habitatge conforme a la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d’Arrendaments Urbans.

En el moment de la signatura, l’Agència tramitarà el pagament, en una sola vegada, de la renda dels primers 18 mesos de contracte i de la fiança.