Els rubinencs voten millorar l’entorn de l’edifici de l’Escardívol i un nou parc a Can Barceló

Un penal dubtós aparta l’Horitzó Can Mir de la victòria contra el Montcada
7 de diciembre de 2021
El rubinenc Diego Almeida debuta amb la selecció absoluta de l’Equador
7 de diciembre de 2021

Els rubinencs voten millorar l’entorn de l’edifici de l’Escardívol i un nou parc a Can Barceló

Poc més de 200 rubinencs han participat en els Pressupostos Participatius de 2022 a través de la plataforma Rubí Participa o dels punts de participació habilitats en diferents espais de la ciutat. 

La proposta que ha rebut més suport ciutadà, 83 vots, ha estat la rehabilitació de l’entorn del Centre Escardívol com a espai d’oci i activitats. La zona actualment es troba força degradada i és un espai força utilitzat, sobretot pels joves que estudien a les escoles municipals d’art i de música. En segona posició, amb 76 vots, ha quedat la proposta de creació d’una zona d’esbarjo infantil i saludable al barri de Can Barceló. 

Cadascuna de les intervencions està valorada en 125.000 euros, així que totes dues assoleixen la xifra de 250.000 euros destinats als pressupostos participatius oberts a tota la ciutadania. 

La proposta més votada consisteix en l’adequació de l’espai entre el Centre Escardívol, l’edifici de Correus i el sorral que ara està tancat. La idea és que els diferents equipaments quedin integrats i es creï un espai d’oci i lleure per poder realitzar activitats a l’aire lliure. 

La segona proposta guanyadora planteja la creació d’una àrea de lleure i esbarjo per a infants amb diferents tipus d’espais i jocs, així com també una zona per a la pràctica de l’esport a l’aire lliure, amb diferents aparells fixos. També està prevista la instal·lació de mobiliari urbà. 

Execució en 18 mesos

Ara, els serveis municipals han de traduir les propostes ciutadanes en projectes tècnics per després licitar-los i adjudicar-los. Les accions estan recollides en el pressupost municipal del 2022 i el termini en què es preveu que es pugui executar és de 18 mesos, aproximadament. 

Les propostes del 2020, endarrerides

L’execució de les propostes triades en els Pressupostos Participatius de l’any passat es van veure afectades per la pandèmia, segons explica l’Ajuntament, motiu pel qual algunes s’han endarrerit. 

De les cinc propostes, només s’han completat dues: crear un espai d’ombra al parc Rivo Rubeo i millorar els equips de l’Escola de Música Pere Burés. La prova pilot per la lluita contra el mosquit tigre està executada en el 60%, mentre que la millora del parc de Ca n’Alzamora té una execució del 40%. La proposta que va més endarrerida és la Xarxa Social per a Famílies de Rubí amb Diversitat Funcional, que només ha assolit el 20% dels treballs. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES