Els infants i joves volen millorar la riera i convertir-la en una zona verda

Aketza Sumell i Ivan Garcia es proclamen campions de Catalunya en salts Sub-16
29 de junio de 2021
la lombarda1
S’estrena ‘El último tren al Rock and Roll’, la primera pel·lícula de La Lombarda Films
30 de junio de 2021

Els infants i joves volen millorar la riera i convertir-la en una zona verda

La sessió va tenir lloc a l’interior del Castell. / Localpres-Ajuntament

La proposta Activar la riera i connectar aquest espai com a zona verda amb el centre de Rubí ha estat la proposta més votada pels i les membres del Consell de la Infància i l’Adolescència en el marc dels Pressupostos Participatius infantils de 2021. Els infants i joves, a través del Consell, han treballat i votat diferents projectes durant el curs, tots relacionats amb el medi ambient i emmarcades en les activitats de sensibilització del projecte ImPACTE Jove/Verd. La partida econòmica dels Pressupostos Participatius per a les propostes del Consell és de 50.000 euros.

Del total de set projectes que s’han recollit durant el curs, la proposta de millorar la riera i convertir aquest espai com a zona verda de la ciutat ha estat la més votada. La resta de projectes han estat reduir el consum d’energia a l’espai públic, Increment de la biodiversitat al centre, millora del reciclatge al nucli urbà, millora del confort de les zones verdes, renaturalitzar els carrers del centre i reforçar la xarxa verda d’itineraris de la ciutat.

Prèviament, totes les propostes s’havien treballat tècnicament amb personal municipal de Parcs i Jardins, Rubí brilla, Projectes Urbans i Medi Ambient. A partir d’ara, la proposta guanyadora s’estudiarà tècnicament per comprovar-ne la viabilitat.

El Consell de la Infància i l’Adolescència va adreçar les propostes a l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i als membres de l’equip de govern abans de Festa Major en una sessió plenària al Castell. En la trobada, Martínez va donar la benvinguda als nous consellers i conselleres i va felicitar el Consell per la seva implicació en el projecte ImPACTE Jove/Verd, ressaltant el compromís d’infants i joves en la lluita per frenar el canvi climàtic. “El fet que les vostres propostes per als pressupostos participatius d’aquest any tinguin a veure amb el medi ambient i el nostre entorn natural ens ho demostra”, va assenyalar l’alcaldessa.

La màxima responsable municipal també va agrair l’esforç dels i les membres del Consell que han treballat telemàticament durant tot el curs. “En nom propi i de la ciutat, us agraeixo el compromís que heu demostrat durant tot aquest temps i, si m’ho permeteu, també voldria que aquest agraïment arribés a les tutores i tutors que durant el curs us han donat espai a classe per poder explicar i recollir propostes dels vostres companys i companyes”, va apuntar.

La sessió plenària es va tancar amb el lliurament a tots i totes les membres del Consell d’un joc de taula en fusta, un certificat d’agraïment per la seva participació, implicació i compromís i una planta, gentilesa de Font del Ferro.