Encara queden places per donar sang aquest dimeces a la Biblioteca

La UE Rubí disputarà sis amistosos durant la pretemporada
17 de agosto de 2022
Es reprèn el servei de Renfe entre Rubí i Castellbisbal a partir de dissabte
18 de agosto de 2022

Encara queden places per donar sang aquest dimeces a la Biblioteca

Redacció

Les persones que vulguin donar sang ho poden fer aquest dimecres de 17 a 20 h a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler en una nova jornada organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb el suport de l’Ajuntament de Rubí. Per participar-hi, cal reservar hora en línia

Amb el lema Viu i fes viure, el Banc de Sang i Teixits recorda que els i les pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments durant l’estiu, especialment aquest any. Habitualment, les donacions de sang baixen fins a un 30% durant l’agost pel canvi d’hàbits de la gent. Aquest 2022, però, la reducció està sent més gran, atès que és el primer estiu sense restriccions i la gent ha decidit viatjar més. De les 1.100 donacions diàries que serien necessàries per mantenir les reserves de sang en un nivell adequat, aquest dimecres només n’estan previstes una mica més de 500 i, demà dijous, un volum similar. Divendres, la xifra de donacions programades cau per sota de les 400.

Davant d’això, el Banc de Sang i Teixits ha potenciat les campanyes de captació de donants i ha impulsat mesures especials, com ara l’organització de col·lectes a municipis especialment turístics. Es calcula que entre els mesos de juliol i agost calen 40.000 donacions per donar resposta als tractaments de les persones malaltes.


ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES