Enquesta entre el jovent rubinenc per elaborar el Pla de Joventut 2022-2025

pensionistes
Crida per manifestar-se a Madrid per demanar la pujada dels sous i pensions amb l’IPC
28 de septiembre de 2022
La història de la resistència i la deportació femenina, nova exposició al MMUC
28 de septiembre de 2022

Enquesta entre el jovent rubinenc per elaborar el Pla de Joventut 2022-2025

La regidoria de Joventut de Rubí ha posat en marxa l’elaboració del Pla Local de Joventut 2022-2025, un document que recull les línies de treball de l’Ajuntament en matèria de joventut per als propers quatre anys. Actualment, el Pla de Joventut, que caducava el 2021, està està prorrogat. 

L’elaboració del nou document, que es treballa amb la Fundació Ferrer i Guàrdia, té quatre fases: diagnosi, disseny, implementació i avaluació. Actualment, es treballa en la fase de diagnosi per recollir les opinions de les persones joves del municipi que tenen entre 12 i 29 anys.  A través d’una enquesta de 48 preguntes, es pregunta als joves pel seu nivell de coneixement dels equipaments municipals i els seus hàbits de salut, oci i mobilitat, entre altres. 

El procés preveu realitzat més de 300 enquestes, amb la col·laboració dels centres educatius de la ciutat, per obtenir una mostra prou representativa del col·lectiu juvenil local. Aquesta fase culminarà amb una jornada participativa, el 12 de novembre, a l’Espai Jove Torre Bassas. En aquesta trobada presencial, els joves podran avaluar els recursos que tenen en el municipi i fer propostes per millorar-los o crear-ne de nous: “Volem que aquest document sigui un text per les persones joves elaborat amb la participació activa de les persones joves. Però això és imprescindible conèixer la realitat dels i les joves de Rubí”, ha dit la regidora de Joventut, Annabel Cuesta.

Un cop completada la primera fase del procés, s’iniciarà el disseny de les accions que han de donar resposta a les necessitats i potencialitats expressades durant la diagnosi.

Comments are closed.