La primera edició de la Color Week arrenca diumenge i ofereix una quarantena d’activitats

cap mutua
La campanya de vacunació a Rubí avança més lenta que a la resta de ciutats grans de la comarca
18 de març de 2021
erc
ERC demana que Rubí s’adhereixi a una entitat que impulsa l’energia pública
18 de març de 2021

La primera edició de la Color Week arrenca diumenge i ofereix una quarantena d’activitats

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i el regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez, han presentat aquest dimecres la primera edició de la Color Week, que tindrà lloc del 21 al 28 de març. Segons han explicat, l’esdeveniment inclourà més de 40 activitats de tot tipus que tenen com a objectiu celebrar la diversitat de “colors” que identifiquen la ciutat.

La proposta s’emmarca en la iniciativa Color, un projecte de ciutat que es va iniciar a mitjans del 2020 amb la voluntat d’aprofundir en la identitat rubinenca i en les seves singularitats. En el marc d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament ha impulsat diverses accions com la decoració del carrer Cervantes o a la plaça Pere Esmendia.

Tot plegat culmina amb la programació de la Color Week, que inclou propostes lúdiques, culturals, artístiques, formatives i fins i tot intervencions en l’espai urbà. Les activitats es desenvoluparan a diversos espais de la ciutat, tot i que el Celler hi té un especial protagonisme.

Les activitats arrencaran aquest diumenge precisament al Celler amb una jornada per a tots els públics que inclourà l’obertura institucional de la Color Week, un concert de l’Orquestra de Cambra de l’Escola Municipal de Música Pere Burés, tallers familiars i una visita guiada a l’edifici.

Dins el bloc dedicat a la cultura i al coneixement, destaquen les xerrades i taules rodones que tindran lloc majoritàriament en aquest mateix equipaments, on es parlarà de les tendències del color, de psicologia social urbana, de la relació entre el còmic i la memòria històrica, del color i la fotografia o del vincle entre les emocions i els colors. En aquest mateix espai, també s’ha previst un cinefòrum al voltant de la situació de les persones migrades.

La recuperació del format d’actuacions d’envelaRts és un altre dels punts forts de la programació. S’han previst dos concerts amb els artistes locals Sr. Chen (26 de març) i Linotip (27 de març), que tindran lloc al Celler i que també es podran seguir a través de les xarxes socials.

Des de Rubí Jove s’han organitzat diverses propostes com ara una sessió de cinema a la fresca i un debat sobre la visibilitat trans el dia 24; dues visites guiades a la ruta de l’street art de Rubí, una per a la població en general i una especial per al Consell de la Gent Gran de Rubí; i una taula rodona sobre art urbà en femení.

Dins l’àmbit més cultural, destaca la celebració del Dia Mundial del Teatre, el dia 26, amb diverses píndoles escèniques sorpresa a La Sala. En l’apartat d’activitats comunitàries, s’han programat activitats per reflexionar sobre els prejudicis contra les persones migrades i propostes que implicaran el veïnat, com la pintada col·lectiva que es farà al barri del Pinar.
L’alcaldessa ha assenyalat que l’Ajuntament “hi ha posat molta il·lusió i esperem que totes les activitats puguin tenir èxit i que les gaudeixin molts veïns i veïnes, perquè són molt interessants”.

Tota la programació de l’esdeveniment es pot consultar des d’aquest dimecres a la web de la Color Week, on també hi ha les diferents vies d’inscripció per poder-hi participar i més informació sobre el projecte.

Camí de Color a l’Escardívol

Una de les facetes més visibles de la Color Week seran les intervencions que s’han programat a l’espai urbà i que ja són un dels emblemes del projecte Color. Des del passat cap de setmana, l’artista rubinenc Urih treballa en el gran mural ‘Les aventures de Pinotxo’, ubicat entre la plaça de la Constitució i el passeig de Les Torres.

Aquesta obra segueix la línia encetada amb el mural de ‘La Caputxeta’, situat a pocs metres, i significa una nova aportació de color per a una zona especialment densa urbanísticament parlant com és el barri de Les Torres.

Una altra intervenció és la de l’Escola d’Art i Disseny, Camí de Color, que es durà a terme al perímetre de l’Escardívol amb l’objectiu de millorar l’estètica d’un espai urbà molt transitat, i la proposta Animal Art, que consistirà en la configuració d’un gran mural a la plaça de la Nova Estació a partir dels dibuixos de l’alumnat de primària de tres escoles de Rubí.

El centre d’ensenyaments artístics és des de l’inici una de les peces clau del projecte Color, tant pel que fa a la creació de la seva imatge com a l’organització d’activitats.

Deixa un comentari