ERC organitza la projecció del documental ‘Por ser mujer’

recollida de poda
Gairebé 10.000 trucades al Telèfon Verd per recollir restes de poda, mobles i trastos
10 de marzo de 2021
La Sala Neus Català acull la mostra d’aquarel·les ‘La Noia Darrere la Finestra. Diari d’un confinament’
11 de marzo de 2021

ERC organitza la projecció del documental ‘Por ser mujer’

Amb motiu de la commemoració del Dia de la Dona a Rubí, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha organitzat la projecció del documental Por ser mujer, produït i dirigit per Mercedes Resino.

L’estrena a la ciutat d’aquest llargmetratge comptarà amb la participació de la directora del film i també de la cantant Julia León, una de les dues protagonistes del film. Por ser mujer recull les vides de León i de la professora Luisa Postigo, dues dones que als anys 60 van trencar amb el seu passat i els codis familiars al voltant dels quals s’havien criat: una a l’entorn de la Falange Espanyola i l’altre a l’Opus Dei.

Totes dues van ser pioneres del moviment feminista de Madrid dels anys finals del franquisme i van formar part del Partit Comunista Espanyol en la clandestinitat.

Així, a través del seu relat, expliquen quina era la situació sociocultural de la dona des dels anys 50 fins a l’actualitat. Es tracta d’un recorregut per la infantesa d’un perfil familiar molt conservador, religiós i de dretes i l’escolarització repressiva i retrògrada que van tenir, a més de la clàssica submissió de la dona de l’època i les dificultats que totes dues van tenir per poder sortir d’aquest entorn.

El documental, que té una hora de durada, es projectarà a la Biblioteca el 19 de març a les 18 h i estarà presentat per la regidora d’Esquerra Marta Esparza. Després de la projecció de l’audiovisual, hi haurà un col·loqui entre Mercedes Resino, Júlia León i el públic. Per assistir cal reservar plaça enviant un correu electrònic a [email protected]