Exposicions i xerrades sobre còmics, grafitis i tatuatges, la prèvia de Sant Galderic

borja bagunya
L’escriptor Borja Bagunyà obre el IX Club de Lectura de la llibreria L’Ombra
28 de septiembre de 2021
Arrenquen les obres de millora del camí escolar del Rivo Rubeo
29 de septiembre de 2021

Exposicions i xerrades sobre còmics, grafitis i tatuatges, la prèvia de Sant Galderic

L’Associació Sant Galderic de Rubí ha organitzat diverses activitats prèvies a la celebració de la Fira de Sant Galderic, que serà el pròxim 16 d’octubre. Es tracta d’un seguit d’exposicions i xerrades sobre l’art en 3P (pedra, paper i pell), és a dir, grafitis, còmics i tatuatges.


En aquest sentit, des de la setmana passada i fins al 30 de setembre, dia de cloenda, es pot veure a la biblioteca Mestre Martí Tauler una exposició sobre la historieta i el còmic. El dia de la clausura, a les 18 h, tindrà lloc una xerrada sobre el mateix tema a càrrec de l’artista multidisciplinari Javier Mariscal, J. Miguel González Marcén ‘Onliyú’ i el responsable del Museu del Còmic de Sant Cugat, Paco Baena Palma.


Entre l’1 i el 7 d’octubre, la biblioteca acollirà una exposició sobre els grafits, dibuixos que es fan en llocs públics. Els grafiters Kapi i Naim Cuevas ‘Idok’ seran els encarregats de la cloenda amb una xerrada sobre la matèria, a les 18.30 h del 7 d’octubre. Ells intentaran respondre preguntes com si les pintures d’Altamira o els murals de les piràmides es poden considerar grafitis.

Algunes de les imatges de la mostra. / C. B


Finalment, entre el 8 i el 14 d’octubre es podrà veure al mateix equipament una mostra sobre el tatuatge, un art mil·lenari i global presents en moltes cultures. La xerrada final serà a càrrec de Laura Cubero Sanz, del BAUM FEST Barcelona; l’antropòleg Josep Martí i la tatuadora Marina, de Napalm Tattoo Rubí.


Per tal d’assistir a les xerrades, serà necessari inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a [email protected], o bé a [email protected], o bé enviar un Whatsapp a l’organització (654 66 40 09).