Inaugurada l’Entròpika, nou espai cultural i d’oci juvenil a Rubí

stolp
Els deportats als camps nazis, protagonistes del nou Butlletí
4 de junio de 2021
joves ajuntament
Oberta la inscripció per als tallers educatius d’estiu adreçats a adolescents
7 de junio de 2021

Inaugurada l’Entròpika, nou espai cultural i d’oci juvenil a Rubí

El local Entròpika està situat al carrer de Terrassa. / L.L.

Aquest dissabte va obrir les seves portes l’Entròpika, un nou espai cultural i d’oci a Rubí, gestionat per l’entitat juvenil La SoniK. L’Entròpika té l’objectiu de fomentar la cohesió i xarxa entre joves i promoure l’associacionisme i el consum de cultura de forma local i autogestionada. Segons l’organització de La SoniK, el projecte neix de la “necessitat que van detectar com a entitat a Rubí de crear espais de reunió, oci i cultura juvenil al municipi”.

L’entitat juvenil, organitzadora d’esdeveniments anuals com el Kastanyasso Festival o el No Woman No Fest, va celebrar una jornada d’inauguració durant tot el dia, començant amb la pintada de murals a les 10 h a càrrec d’artistes locals com Nataxa Ruzafa o Urih Petados, l’actuació del duet Quejío i un vermut musical. I va seguir a la tarda amb una jam session oberta i un vespre musical amb l’actuació dels DJs Hey Digger, Katnip, Hariatz i PD Peluda.

Una trentena de persones tant al torn de matí com el de tarda van assistir a la jornada festiva d’inauguració del local, ubicat al carrer Terrassa, amb aforament controlat per inscripció prèvia i amb accés exclusiu pels socis de La SoniK. Actualment compten amb 113 persones associades.

Segons l’organització, les activitats seran exclusives pels seus socis, que gaudiran d’una programació d’exposicions artístiques, concerts, xerrades, tallers o espais de reunió social de forma gratuïta, excepte en tallers on es requereixi una aportació per cobrir despeses necessàries.

El local està llogat per l’organització de La SoniK, que actualment assumeix el seu cost, però l’objectiu és que el projecte sigui solvent i autosuficient, amb un creixement que possibiliti destinar una part econòmica per artistes o talleristes col·laboradors.