Obres de rehabilitació del pont del Ferrocarril que creua la riera

Ja està en marxa el CUAP Mútua de Terrassa, que atén urgències les 24 hores
14 de enero de 2022
L’Ajuntament renova l’enllumenat de l’aparcament de l’Escardívol
14 de enero de 2022

Obres de rehabilitació del pont del Ferrocarril que creua la riera

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha iniciat les obres de rehabilitació i millora del pont sobre la riera de Rubí, a la línia Barcelona-Vallès. Uns treballs que estan estructurats en tres actuacions bàsiques: el reforç del fonament de la pila central, la reparació de les estructures de formigó i l’arranjament del pas de vianants. 

Les obres, amb un import de 735.000 euros i un termini d’execució de 7 mesos, formen part de la política de Ferrocarrils de renovació i millora de les seves infraestructures per garantir un servei de qualitat i de compromís amb els municipis per on transcorren les seves línies.

El pont que es repara és un pas elevat sobre la riera de Rubí i la carretera comarcal C-1413 per on hi ha un tram de doble via i un pas de vianants. El pas de la doble via té 9 metres d’ample i està recolzat amb 7 bigues de formigó en doble T. 

Els treballs consisteixen en el reforç de la base de la pila central del pont, la reparació i protecció de totes les superfícies de formigó amb un tractament inhibidor de la corrosió i la millora del drenatge, de manera que s’augmentarà la durabilitat de l’estructura.

Pel que fa al pas de vianants, l’actuació consistirà a millorar el drenatge per evitar l’acumulació d’aigua en dies de pluja i l’ample lliure de pas per als vianants. També se substituirà la barana existent per una de nova d’acer galvanitzat i es canviarà tot l’enllumenat.

Tot i que la major part dels treballs s’executaran des de la llera de la riera, per a la repavimentació del pas de vianants caldrà tallar puntualment el pas. 

Aquesta afectació es coordinarà amb l’Ajuntament i es comunicarà indicant un itinerari alternatiu. El servei de trens no es veurà afectat durant l’execució dels treballs de reparació previstos.

1 Comentaris

  1. Nicolás dice:

    Hola, en la av. de barcelona, passeig de Francesc Macia, y carrer Maxim Fornes de Rubi, hay cámaras para controlar a los vehiculos, también se podrían poner cámaras en el escardivul y en el puente del ferrocarril ahora que se van hacer hobras, para controlar los urtos o delincuencia que hay en estas zonas.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *