Josep Milà guanya el Premi Lletres del Mercat amb la novel·la ‘L’hort dels bous’

‘El último tren al Rock&Roll’, de la productora local La Lombarda, arriba a les sales de cinema
25 de enero de 2022
Una dotzena de nedadors del CN Rubí es classifiquen pel Campionat de Catalunya d’Hivern aleví
26 de enero de 2022

Josep Milà guanya el Premi Lletres del Mercat amb la novel·la ‘L’hort dels bous’

L’Associació d’Adjudicataris del Mercat Municipal ha fet públic el veredicte del jurat del primer Premi Lletres del Mercat. El guanyador del certamen ha estat Josep Milà amb l’obra ‘L’hort dels bous’. Es tracta d’una novel·la ambientada als anys 60 i que té com a protagonista una jove dependenta del Mercat que a les tardes estudia i que comença a vincular-se al món de la política: “És una novel·la d’aventures, amb trames, confabulacions on parlo d’un poble que no anomeno, però que tothom sabrà qui és i on també intento ridiculitzar el personatge que tenia el poder absolut al nostre país”.

Milà, que és arquitecte de professió, va iniciar-se en l’escriptura fa prop d’una dècada a través d’un curs d’escriptura a l’Ateneu i ha lloat la iniciativa literària del Mercat: “Crec que és exemplar que un mercat promocioni la cultura, no és habitual”. 

El jurat del Premi Lletres del Mercat estava format pels llibreters Enric Pallarès, Montse Marcet i Marina Porras, el director de la Biblioteca, Adrià Martín i l’editor de Viena Edicions, Enric Viladot. D’entre les 14 obres finalistes al premi, els responsables del jurat han considerat que la novel·la de Milà té una trama àgil, uns personatges ben definits i un bon treball de documentació amb referències històriques.

El Premi Lletres del Mercat té una dotació de 2.000 euros i la publicació de la novel·la amb l’editorial Viena Edicions. Està previst que ‘L’hort dels bous’ es publiqui durant aquest any. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES