Gerard Quintana presentarà a Rubí el llibre ‘L’home que va viure dues vegades’

lloguer pisos habitatge
L’Agència Catalana del Consum investiga incompliments de la llei que regula el preu dels lloguers a Rubí
12 de abril de 2021
horitzó can mir futbol
Derrota de l’Horitzó-Can Mir B en la seva estrena a la Weleague7
13 de abril de 2021

Gerard Quintana presentarà a Rubí el llibre ‘L’home que va viure dues vegades’

L’escriptor i cantant Gerard Quintana visitarà aquest dimarts Rubí per presentar el Premi Ramon Llull 2020: L’home que va viure dues vegades. La presentació serà a les 19.30 h, a la carpa del Racó del Llibre, al carrer Doctor Robert, i anirà a càrrec de Rocío Ávila.

Quintana, que és popularment conegut per la seva faceta musical amb el grup Sopa de Cabra, s’ha introduït en el món de la literatura i ha aconseguit un dels premis més importants de la literatura catalana amb la seva segona obra, L’home que va viure dues vegades. Es tracta d’una història que comença a Eivissa i que gira al voltant del Salvador, un poeta que haurà de lluitar contra el seu destí després de rebre una herència enverinada del seu pare. Aquesta és la segona novel·la signada per Quintana, la primera va ser Entre el cel i la terra, publicat el 2019.

Per assistir a la presentació cal insciure’s prèviament enviant un correu electrònic a l’adreça [email protected] o trucant al telèfon 93 699 58 49.

j

Vicenç Villatoro presenta a Rubí el llibre ‘La casa dels avis’

El periodista i escriptor Vicenç Villatoro va visitar divendres passat la carpa del Racó del Llibre per presentar La casa dels avis, un llibre publicat al gener i que ja ha editat la seva segona edició de cara a aquest Sant Jordi.

Enric Pallarés, qui va conduir la presentació, va apuntar que La casa dels avis és una obra de no-ficció, fruit de la recerca de l’autor de la família dels seus avis materns que van marxar de Canet cap als anys 30 per anar a viure a Terrassa, una ciutat obrera i industrial on les fàbriques del tèxtil atreien gent d’arreu del país i també d’altres regions de l’estat.

Aquesta recerca i documentació de Villatoro el va portar a conèixer els Lamolla, segon cognom de l’autor, que ja un segle abans, cap al 1830 van marxar del seu poble natal al sud d’Itàlia, el petit poble de Maratea, per tal de tirar endavant. L’escriptor va reconèixer que l’obra li ha suposat una intensa feina de documentació i que s’ha trobat fets que desconeixien, com ara que el seu avi va marxar voluntari al front.

La presentació del llibre de Villatoro va ser tot un èxit.

 Al llibre la història familiar ressegueix la crònica de la construcció del nostre país en els darrers 150 anys, tot i que a partir de la història d’una generació, la generació dels avis de l’autor.

La casa dels avis forma part d’una ambiciosa trilogia, juntament amb Un home que se’n va i El retorn dels Bassat, sobre l’emigració i la identitat i alhora ofereix una visió diferent, des de la perspectiva d’una família concreta. La trobada va finalitzar amb un amè diàleg entre el públic assistent i el convidat.