Jutgen un policia de la comissaria de Rubí per haver expedit el passaport a un familiar que estava en cerca i captura

gent gran
L’Ajuntament impulsa un projecte per lluitar contra la soledat de les persones grans
8 de julio de 2022
Guanyador-Lluis-Marti-recollint-guardo-Foto.Montoya
El curt ‘Calvario’, de Lluís Margarit, guanya la IV edició dels premis Fora de Pla
8 de julio de 2022

Jutgen un policia de la comissaria de Rubí per haver expedit el passaport a un familiar que estava en cerca i captura

L’Audiència de Barcelona ha jutjat un policia nacional que treballa a la comissaria de Rubí per haver expedit el DNI i el passaport a un cosí seu que estava en cerca i captura. La Fiscalia ha demanat dos anys d’inhabilitació per a càrrec públic per l’agent per un delicte d’omissió del deure de persecució de delictes. 

La defensa del policia demana l’absolució explicant que el que va fer va ser incomplir un reglament intern del cos policial. L’agent diu que li va saltar l’alerta sobre els requeriments judicials del seu cosí a l’ordinador i que ho va intentar comprovar amb el jutjat i la comissaria de la Policia Nacional de Terrassa, però que no li van agafar el telèfon. L’home estava en cerca i captura per un delicte d’estafa i apropiació indeguda per un jutjat de Madrid. Segons la versió del policia, el familiar li va mostrar un document on deia que la causa contra ell s’havia arxivat i se’n va refiar.

L’home va ser detingut finalment per la policia francesa quan intentava agafar un vol cap a Cuba. A través d’una investigació interna van esbrinar qui li havia facilitat la documentació del passaport i el DNI tot i tenir causes judicials pendents.