L’Ajuntament impulsa un projecte per lluitar contra la soledat de les persones grans

butlletí
Ja es pot comprar el Butlletí número 84 del GCMR a les llibreries locals
7 de julio de 2022
Jutgen un policia de la comissaria de Rubí per haver expedit el passaport a un familiar que estava en cerca i captura
8 de julio de 2022

L’Ajuntament impulsa un projecte per lluitar contra la soledat de les persones grans

‘Grans Nexes’ és la iniciativa que impulsa l’Ajuntament de Rubí per combatre la solitud entre les persones grans. A través d’un projecte compartit amb una borsa de voluntaris, una xarxa de comerços i amb el suport del Consell de la Gent Gran de Rubí i el Casal de la Gent Gran del carrer Magallanes, el consistori impulsa una prova pilot als barris de Les Torres i el centre. 

“És una xarxa de detecció i prevenció de la solitud entre la gent gran”, ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez, que ha afegit que l’objectiu és avançar cap a una “transformació social per tenir una ciutat més amigable i segura, que la gent que potser ara viu sola sàpiga que no està sola”.

La idea d’impulsar un projecte d’aquestes característiques sorgeix del Consell de la Gent Gran, però també és conseqüència del confinament, quan la societat es va autoorganitzar per  posar en marxa mecanismes per atendre la gent gran que vivia sola.

Una xarxa de voluntaris 

La clau del projecte seran els voluntaris, tot i que no són els únics actors de la iniciativa. També s’ha buscat el suport dels comerços, que poden ser espais per detectar persones vulnerables que tenen problemes a l’hora de fer la compra, tirar les escombraries o senzillament tenir companyia. “Els voluntaris poden ajudar la gent gran a passejar si aquestes persones no se senten prou segures per caminar o per fer altres activitats d’oci, però també en el dia a dia, anar a fer un cafè o portar la compra”, ha explicat la regidora de Serveis Socials, M. Carmen Cebrián. A més, en cada cas Serveis Socials analitzarà si hi ha més carències per ajudar a les persones grans. 

Les persones interessades a participar en el projecte poden enviar un correu a [email protected] o bé trucar al telèfon 637831092.

Comments are closed.