La cinquena edició dels Premis VOC arriba a Rubí

La pobresa, la cara invisible de la pandèmia
24 de febrero de 2021
veus de dona
S’amplia fins a finals de març el termini per participar al concurs literari Veus de Dona
24 de febrero de 2021

La cinquena edició dels Premis VOC arriba a Rubí

El projecte Versió Original en Català (VOC), impulsat per Òmnium Cultural, aterra de nou a Rubí. El teatre municipal La Sala projecta aquest diumenge a partir de les 10.30 h la cinquena edició dels Premis VOC. El projecte té com a finalitat estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar el seu públic.

Es tracta d’uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries, videoblogs i nous formats audiovisuals realitzats originàriament en català. En concret, hi ha tres categories: curtmetratges documentals, curtmetratges de ficció i sala oberta. A més de ser un concurs, també és una mostra del cinema i l’audiovisual que es produeix en llengua catalana.

Una de les novetats dels Premis VOC d’enguany és que també es poden veure a través de la plataforma FilminCAT sense sortir de casa. També s’incorpora la proposta als instituts que ho sol·licitin, on es podrà projectar una selecció dels curts finalistes i es podrà treballar a les aules. Per primera vegada, s’inclouran subtítols descriptius per a persones sordes o amb dificultats auditives.

La mostra presencial està formada per dues sessions d’una hora i mitja cadascuna, que a Rubí aniran seguides, amb una petita pausa. A cada sessió, s’hi projectaran 5 curtmetratges diferents, siguin de ficció o documentals. Es podrà votar al millor curtmetratge i els més votats s’enduran el premi del públic. En total, s’han presentat 123 projectes, dels quals s’han seleccionat 15.

L’entrada és gratuïta, però cal reservar-la de forma prèvia a través de la pàgina web dels Premis VOC, des d’on també es canalitzaran les votacions per evitar l’ús de paperetes físiques.