La ciutadania ja pot opinar sobre el futur Pla de Benestar Animal de la ciutat a través d’un qüestionari

ATeneu Rubí
Diverses activitats familiars, concerts i cursos configuren la programació de tardor de l’Ateneu
12 de agosto de 2021
sant roc localpres
Una quinzena d’activitats reviuran la Festa Major Petita de Sant Roc
16 de agosto de 2021

La ciutadania ja pot opinar sobre el futur Pla de Benestar Animal de la ciutat a través d’un qüestionari

Els rubinencs i rubinenques majors de 16 anys ja poden respondre un qüestionari per recollir la seva opinió sobre les accions que ha d’incloure el Pla de Benestar Animal i Tinença Responsable, que ha engegat l’Ajuntament. Durant els últims mesos, la Unitat de Benestar Animal i Tinença Responsable de l’Ajuntament ha definit una primera proposta d’objectius, línies estratègiques i accions per incloure al pla.

 Ara s’inicia una segona fase, en el marc de la qual el document s’obre a la participació de la ciutadania. El breu qüestionari es pot respondre fins al 30 de setembre. En aquest, es demana, entre altres, si són usuaris o usuàries de les zones d’esbarjo per a gossos, de quines i quina puntuació els hi donen.

També es pot respondre sobre quines actuacions proposa per a millorar el benestar dels animals domèstics de la ciutat o quines creu que serien convenient per disminuir el nombre d’animals abandonats i fomentar la seva identificació. També es demana quines accions portaria a terme per millorar la convivència entre persones propietàries d’animals domèstics i la resta de la ciutadania.

Un altre apartat del qüestionari pregunta sobre les actuacions necessàries per millorar el control i la gestió dels gats del municipi i com es podria fer la difusió del Pla, un cop vigent. Finalment, també es demana sobre altres necessitats que el Pla hauria de donar resposta.

Un cop es reculli les opinions de la ciutadania, arrencarà una nova fase que serà la priorització de les accions. En aquesta fase, es publicarà un segon qüestionari per prioritzar les accions seleccionades.

El futur Pla vol millorar el benestar dels animals de companyia de la ciutat. / Arxiu

 «Aquest Pla no afectarà només a les persones tenidores d’animals de companyia, sinó que incumbeix a tota la ciutadania, tant per la voluntat col·lectiva de contribuir al benestar animal com per la necessària convivència cívica associada a aquest benestar», ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Tota aquesta feina s’està fent amb la Taula de Benestar Animal.