Diverses activitats familiars, concerts i cursos configuren la programació de tardor de l’Ateneu

programació crac
El CRAC ja té a punt la programació de cursos i tallers per la tardor
12 de agosto de 2021
gos passejant Rubí
La ciutadania ja pot opinar sobre el futur Pla de Benestar Animal de la ciutat a través d’un qüestionari
12 de agosto de 2021

Diverses activitats familiars, concerts i cursos configuren la programació de tardor de l’Ateneu

L’Ateneu ha ideat per al darrer quadrimestre de l’any una programació que inclou diversos cursos, activitats familiars i una gran diversitat d’espectacles. Les inscripcions per poder-hi assistir es podran fer a partir del 13 de setembre a les 10 h a través de la pàgina web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l’equipament.

La programació d’hivern arrencarà el cap de setmana del 17 al 19 de setembre, quan es durà a terme la segona part de les Jornades de Jazz, que enguany celebren el vintè aniversari. Benjamín Leon Quartet (17 de setembre, a les 22 h), Luis Pardellans & Enrique Heredia (18 de setembre, a les 22 h) i Víctor de Diego Quartet (19 de setembre, a les 12.30 h) són els artistes convidats per actuar en el marc d’aquestes XX Jornades de Jazz. 

Aquest estil musical tindrà continuïtat a l’octubre i al novembre, quan tindrà lloc el 8è Cicle de Jazz. Pol Omedes Quartet oferirà un concert el 24 d’octubre (12.30 h), mentre que el 14 de novembre (12.30 h) actuarà Víctor Oller Trio.

 Propostes per a tota la família

Les activitats familiars centren bona part de la programació, amb propostes artístiques, musicals i teatrals.

Entre aquestes, destaca la 2a Mostra de titelles de petit format (25 de setembre) o els muntatges ‘Contes dins d’una ampolla’, (6 d’octubre) o ‘Acrobaticontes’ (6 de novembre). També s’han tres espectacles musicals pensats per la canalla: ‘Un matí amb Mozart’ (23 d’octubre); ‘Els colors de la música’ (20 de novembre), i El Trencanous (18 de desembre).

Per últim, s’han inclòs tot un seguit de propostes que, a través de l’experimentació i el joc, generen espais artístics per potenciar la sensibilitat estètica, visual i artística; la creativitat; l’expressió i les relacions interpersonals.

Altres propostes

La programació inclou moltes altres activitats, entre elles, diversos cicles temàtics. Entre aquests, El documental del Mes, el Cicle de literatura al voltant del relat breu, el Cicle de Feminisme Interseccional, el Cicle Sala Clàssica, el cicle ‘Conta’m una òpera’, el Cicle Lletres i Música o el Cicle Camps de Cotó 2.0.

El Cicle Lletres i Música, una nova proposta en què la música i la poesia es retroben per donar musicalitat, so i melodia a noves veus poètiques. Els espectacles d’aquest cicle encara s’han de definir.

El 23 de setembre (19.30 h) s’ha programat l’activitat Festa Estellés. Els versos del fill del forner amb la col·laboració d’Òmnium Cultural. La veu d’Elies Barberà i l’acordió de Gregori Ferrer faran un recorregut per la poesia de Vicent Andrés Estellés, recitant poemes claus de la seva obra i que parlen dels principals temes que va tocar: els orígens, l’amor, el sexe, els anys de la postguerra, el treball, el país, la pàtria, la mort…

Cursos formatius

Per últim, la programació d’hivern de l’Ateneu arriba carregada de formacions sobre temàtiques diverses com sobre l’art i pensament per al món modern, un curs d’escriptura creativa, un d’aquarel·la, un d’urban sketching, un de parlar en públic o sobre el mètode d’aprenentatge Feldenkrais.

L’Ateneu està situat al carrer de Xile. / Arxiu