La ciutadania ja pot presentar al·legacions contra la línia elèctrica Pierola-Rubí

El Sènior Femení del CN Rubí suma una important victòria contra el Zaragoza
13 de diciembre de 2021
La gimnasta Sònia Ruiz es proclama subcampiona d’Espanya en terra
14 de diciembre de 2021

La ciutadania ja pot presentar al·legacions contra la línia elèctrica Pierola-Rubí

Redacció

Les àrees d’Indústria i Energia de les subdelegacions del govern d’Espanya a Barcelona i Osca han sotmès a informació pública la sol·licitud d’autorització administrativa prèvia i la declaració d’impacte ambiental del projecte que comprèn els parcs eòlics Maia, Vela i Octant i les seves infraestructures de transport a les províncies d’Osca i Barcelona. Es tracta d’una instal·lació elèctrica que l’empresa Forestalia pretén fer arribar a Rubí des dels Hostalets de Pierola amb torres d’alta tensió. 

La ciutadania disposa de temps per presentar al·legacions al projecte fins al 12 de gener. L’Ajuntament, que ja s’ha posicionat públicament en contra del projecte, ha dit que està preparant les seves al·legacions per frenar-lo.

L’empresa responsable del projecte és Energía Inagotable de Maia, que pertany al grup Forestalia Renovables i que promou aquest parc eòlic i les infraestructures per transportar l’electricitat fins a les subestacions corresponents. En el cas de la línia Pierola-Rubí té una longitud aproximada de 18 km, dels quals només 0,2 serien soterrats per entrar a la subestació de Rubí. Es tracta d’una línia de molt alta tensió de 400 kv i que a Rubí tindria un traçat de prop de 5 km. 

Aquesta línia projectada se suma al projecte que impulsa la mateixa empresa per transportar fins a Rubí energia de diversos parcs eòlics des de l’Albí, a Lleida, i que a Rubí podria fer servir el mateix tram final que la d’Hostalets de Pierola, afectant la serra de Can Riquer i passant a prop de la zona de Can Balasc.

La resta de municipis afectats pel projecte, a banda de Rubí i els Hostalets de Pierola són Abrera, Esparreguera, Olesa, Ullastrell i Castellbisbal i tots els ajuntaments estan fent front comú contra el projecte.

Les persones que vulguin presentar al·legacions a la sol·licitud d’autorització administrativa prèvia i declaració d’impacte ambiental del projecte ho poden fer de forma presencial al registre de l’Ajuntament o al registre general de la Subdelegació del Govern a Barcelona, o de forma telemàtica a través del registre electrònic de l’Administració General de l’Estat.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES