Rebuig unànime dels Ajuntaments afectats per la futura línia de molt alta tensió Pierola – Rubí

Les comunitats circulars, protagonistes de la Setmana de Prevenció de Residus
12 de noviembre de 2021
aparcament
L’Ajuntament construirà habitatge dotacional a Sant Jordi Parc, però no a l’aparcament de l’avinguda Castellbisbal
15 de noviembre de 2021

Rebuig unànime dels Ajuntaments afectats per la futura línia de molt alta tensió Pierola – Rubí

Els Ajuntaments de Rubí, Abrera, Esparraguera, Olesa de Montserrat, Castellbisbal, Hostalets de Pierola i Ullastrell han mostrat el seu total rebuig a la línia de molta alta tensió (MAT) entre el municipi lleidatà de Pierola i Rubí proposada per l’empresa Forestàlia SL. 

Representats dels set municipis afectats per aquesta proposta d’infraestructura han posat en comú el seu desacord en una reunió celebrada aquest dimecres 10 de novembre de forma telemàtica.

Forestàlia SL ha presentat un projecte de construcció d’una MAT de 400kv que travessarà tota la Catalunya central amb final a la subestació elèctrica de Can Jardí, a Rubí. Actualment, el darrer tram entre Hostalets de Pierola i Rubí es troba en exposició pública per part del Ministeri de Política Territorial.

Els set municipis han acordat presentar al·legacions de forma conjunta al projecte exposat, així com emprendre accions polítiques per sumar suports institucionals al rebuig d’aquesta infraestructura.

La intenció Forestàlia és transportar l’energia d’instal·lacions solars i eòliques que promou al Segrià i les Garrigues fins a Rubí, on enllaçaria amb la xarxa de distribució de Red Eléctrica.

Aquesta nova línia evacuaria l’energia que generen dos parcs solars i tres plantes fotovoltaiques de l’entorn des de la subestació transformadora (SET) Cirerer, projectada a Maials; i de cinc plantes fotovoltaiques més des de la subestació de Granyena. 

La proposta tampoc convenç a les poblacions del Segrià afectades, que també al·legacions a un projecte que consideren no té cap ni peus: construir una línia elèctrica d’un centenar de quilòmetres per evacuar l’energia de plantes eòliques i solars.  

[adrotate banner=»8