La Festa Major recupera el seu format amb prop de 200 activitats

The Papa’s and the Popo’s posaran la música a la revetlla de Sant Joan d’enguany
21 de junio de 2022
can canyadell
ERC demana tancar l’abocador de Can Canyadell al Ple i el govern anuncia un estudi jurídic independent
23 de junio de 2022

La Festa Major recupera el seu format amb prop de 200 activitats

Redacció

 L‘alcaldessa, Ana M. Martínez, i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez, han presentat aquest dimecres la programació de la Festa Major de Sant Pere, que tindrà lloc del 28 de juny al 3 de juliol. Una celebració que inclou prop de 200 activitats per a tots els públics organitzades per l’Ajuntament i el teixit associatiu local.

La festa arriba marcada per la recuperació de la normalitat després de dos anys i mig de pandèmia. La primera edil ha agraït el treball de tots els serveis municipals i molt especialment també la participació d’entitats de tota mena, “que posen el millor que tenen al servei de la festa gran de la ciutat”.

Dins la programació d’aquest any, hi haurà totes les propostes habituals de la celebració, algunes de les quals es recuperen després dels pitjors moments de la pandèmia, especialment aquelles més multitudinàries. Enguany tornaran els correfocs, que l’any passat van ser ravals estàtics; el correaigües amb el Bòjum; les Gitanes al Carrer, les actuacions de les cases regionals; el Holi Dolly Rubí Festival i els concerts massius a l’Escardívol. Tampoc hi faltaran les nombroses propostes esportives o les activitats juvenils, que tornaran a multiplicar-se a la plaça de Salvador Allende gràcies a la iniciativa de Rubí Jove i de les entitats de l’àmbit.

La Festa Major incorpora també algunes novetats. Així, la programació inclourà noves propostes familiars vinculades al Carnet 360, amb l’objectiu de promoure aquest instrument al servei de l’equitat educativa. També s’estrenarà el concurs Rubí té talent, amb el suport de l’estudi de gravació Essentia Beyond Music, per donar visibilitat als i a les cantants de la ciutat, i un nou karaoke a la plaça de Salvador Allende que vol reprendre l’èxit de l’activitat que es feia fa uns anys. Pel que fa a l’Espai ARTBORETUM, que va ser la gran novetat de l’any passat, es reeditarà els dies 1, 2 i 3 de juliol com un espai alternatiu on l’art urbà serà el protagonista, amb les foodtrucks i el mercat

La música serà una de les grans protagonistes amb la vintena d’artistes del festival RRandom, les Jornades de Jazz, els concerts de blues, el Rubí Sound o els concerts promoguts per les entitats més joves.

Finalment, Martínez i Rodríguez han assenyalat que, en aquesta Festa Major, l’Ajuntament també prestarà especial atenció al tema de la mobilitat. Així, s’habilitarà un servei especial nocturn de bus des del dimecres 29 de juny al diumenge 3 de juliol, amb una freqüència de pas de 60 minuts. La nit de dissabte a diumenge, el servei serà ininterromput. A més, s’oferirà el servei de parada a demanda. A partir de les 22 h, l’autobús podrà efectuar parades intermèdies perquè hi baixin aquelles persones que se sentin vulnerables, sobretot dones, persones menors d’edat i persones amb discapacitat.

També se senyalitzaran les zones d’aparcament al polígon de la Llana, Can Fatjó i Cova Solera per al vehicle privat. Martínez ha recordat que no es pot aparcar a la carretera.

Els responsables dels capgrossos del Club Natació Rubí, pregoners de la Festa

Els responsables dels capgrossos del Club Natació Rubí, Montserrat Jiménez i Joan Manel Sampons, seran els pregoners de la Festa Major 2022, coincidint amb el 50è aniversari del club esportiu local. El pregó tindrà lloc dimarts 28 a les 20.30 h. Just una hora després de l’inici del Seguici de Festa Major, enguany a càrrec de la Colla dels Diables de Rubí i de les entitats de la Taula de Cultura Popular i Tradicional. El Seguici sortirà de la plaça de l’Antiga Estació i es dirigirà cap a l’Ajuntament passant per diversos carrers del centre.

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES